Medvegyev szerint Oroszországnak Trump rosszabb, mint Harris

A korábbi orosz elnök arról értekezett, hogy Donald Trumppal szemben Harris elnöksége kiszámíthatóbb lenne Oroszország számára. De nincs új a nap alatt, ugyanezt mondta Putyin is.

2024. 09. 08. 6:12
Dmitrij Medvegyev, az Egyesült Oroszország párt elnöke szól a közönséghez az Egységes Oroszország párt 2023. december 17-i moszkvai kongresszusán
Dmitrij Medvegyev, az Egyesült Oroszország párt elnöke szól a közönséghez az Egységes Oroszország párt 2023. december 17-i moszkvai kongresszusán Fotó: Mihail Klimentyev Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biden volt a favoritunk, de kiesett a versenyből. Azt javasolta, hogy minden támogatója Harrist támogassa, így mi is őt fogjuk támogatni” – mondta Vlagyimir Putyin egy fórumon.

Putyin szerint Donald Trump amerikai elnökként annyi szankciót vezetett be Oroszországgal szemben, amennyit előtte egyetlen elnök sem vezetett be. „De a választás az amerikai népen múlik” – tette hozzá.

Az orosz elnökre ráerősítve, az ő gondolatmenetét magyarázva posztolt Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese. Egy Trumpra nézve erősen gúnyolódó posztban reagált a volt orosz elnök. 

„Donald Trump az Oroszországgal szembeni szankciók feloldásával fenyegetőzik. Vajon feloldja őket, ha megválasztják?” – tette fel a kérdést Medvegyev. 

Természetesen nem

– válaszolta meg rögtön.

Minden látszólagos bravúrja ellenére, hogy kívülállónak mutatja magát, Trump végső soron bennfentes. Igen, különc narcisztikus, de pragmatikus is. Trump üzletemberként megérti, hogy a szankciók sértik a dollár dominanciáját a világban. Ez azonban nem elegendő ok arra, hogy forradalmat indítsunk az Egyesült Államokban, és szembemenjünk a hírhedt Deep State oroszellenes irányvonalával, amely sokkal erősebb, mint bármelyik Trump.

Putyin jelenlegi orosz elnök után az örök második Medvegyev is megerősítette, hogy Oroszország favoritja Harris jelenlegi alelnök.

Korábban Donald Trump Putyin Harrist támogató szavaira azt mondta:

„Nem tudom, hogy megsértett-e vagy szívességet tett nekem”

Medvegyev most Putyinhoz hasonló véleményt fogalmazott meg a demokrata elnökjelöltről.

Mi van Harrisszel? Nos, ő nem éppen az a típus, aki meglepetésekre számíthat. Tapasztalatlan, és ahogy ellenségei állítják, egyszerűen csak ostoba. Szép, semmitmondó beszédekkel és unalmas, helyes válaszokkal fog készülni a kérdésekre, amelyeket súgógépről fog felolvasni, miközben ragályosan nevet.

 

Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev (L) 2023. július 14-én a szibériai Orenburg város melletti Tockij katonai gyakorlóterén
Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev (L) 2023. július 14-én a szibériai Orenburg város melletti Tockij katonai gyakorlóterén (Fotó: AFP/Yekaterina Shtukina)

Szankciók voltak a Szovjetunió ellen a 20. század során. A 21. században soha nem látott mértékben tértek vissza – szankciók örökre. Vagy inkább addig, amíg az Egyesült Államok össze nem omlik egy közelgő új polgárháború során. Hollywood nem véletlenül készít erről filmeket

– zárta bejegyzését Medvegyev.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Egyesült Oroszország párt elnöke szól a közönséghez az Egységes Oroszország párt 2023. december 17-i moszkvai kongresszusán (Fotó: AFP/Mihail Klimentyev) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.