Meg akartak lincselni a spanyolok egy gyereket zaklató migránst

A kislány édesanyja az egyik tévécsatornának azt nyilatkozta, hogy a településre érkező marokkói bevándorlók miatt már állandó rettegésben élnek.

2024. 09. 12. 16:21
Police patrol on Mallorca
10 September 2024, Spain, Palma: A German policewoman from North Rhine-Westphalia patrols the beach in El Arenal with police officers from the Spanish Policia Nacional. Photo: Clara Margais/dpa (Photo by Clara Margais / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Illusztráció. Spanyol rendőrök Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg akartak lincselni a helyiek egy migránst a dél-spanyolországi Almonte nevű településen, miután zaklatott egy gyereket. A férfi már korábban is követett el bűncselekményt, de a bíróság szabadlábra helyezte. A kislányt fizikailag bántalmazta, illetve pénzt ajánlott neki szexuális szolgáltatásért cserébe. 

A zaklatást követően a helyiek maguk vették kézbe az ügyet és egy nagyobb tömeget szerveztek az épület elé, ahol a bevándorló tartózkodott. Az emberek annyira dühösek voltak, hogy a kiérkező rendőrök szerint ha nem érnek oda időben, talán meg is ölték volna a marokkói származású férfit. 

A helyszínen összegyűlt lakók a sajtónak arról panaszkodtak, hogy a bűnözés általánossá vált az utóbbi időben és már elegük van abból, hogy a hozzájuk érkező migránsok miatt mostanra állandó félelemben kénytelenek élni. 

A zaklatás áldozatává vált kislány édesanyja az egyik tévécsatornának részletesen elmesélte a történteket. Azt mondta, hogy a marokkói először pénzt ajánlott a gyermekének szexuális aktusért cserébe, de mivel a lánya nemet mondott erre, a földre lökte őt. A kiskorú gyorsan reagált, felállt a földről és elszaladt a helyszínről, hogy távol tartsa magától az agresszort. A helyiek ezután verődtek nagyobb csapatba, hogy bosszút álljanak a történtekért. A nő hozzátette, hogy a legtöbb bűnelkövető a településen marokkói származású. 

Ittasan töltik az idejük jelentős részét a helyi bárokban, verekednek, a nők és gyerekek előtt nyilvánosan vizelnek, idős emberek otthonába mennek be, hogy kirabolják őket, vagy elűzzék őket a saját házukból, hogy elfoglalják azt 

– fogalmazott kétségbeesetten, majd kiemelte, hogy teljesen lényegtelen, hogy milyen nemű, korú és származású ember az agresszor, véget kell vetni ennek tarthatatlan helyzetnek, hogy újra biztonságban élhessenek. 

A megtámadott gyermek édesapja eközben a rendőrségre panaszkodott. Azt mondta, hogy a lakók azért döntöttek úgy, hogy ők maguk fogják el a férfit, mert a hatóságok vagy nagyon lassúak, vagy teljesen tétlenek. Ebben az esetben például azt közölték velük, hogy körülbelül egy óra múlva érkeznek a támadás helyszínére. 

„Az almontei rendőrség helyzete fenntarthatatlan” – közölte a helyi ügynököket képviselő szakszervezet a kritikákra reagálva. Azt mondta, hogy a személyzet gyakorlatilag az összeomlás szélén áll, nincs elég eszköz és járőr sem ahhoz, hogy garantálják a lakosság védelmét, amiért a szocialista vezetésű önkormányzatot tették felelőssé. 

Borítókép: Illusztráció. Spanyol rendőrök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.