Összeütköztek a vonatok, többen meghaltak + videó

Két gyerek is életét vesztette, amikor összeütközött két személyszállító vonat. Az Egyiptomban történt balesetben több mint negyvenen megsérültek.

2024. 09. 15. 7:07
At least 3 killed, 49 injured in train crash in Egypt
A mentők és a tűzoltók folytatják a kutatást és mentést az egyiptomi vonatbaleset helyszínén (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két személyvonat ütközött egymásnak az egyiptomi Nílus-deltában, legalább három ember meghalt, köztük két gyerek. Erről ír a Daily Mail. A horrorbaleset szombaton történt Zagázig városában – áll az ország vasúti hatóságának közleményében.

Többen is meghaltak az egyiptomi vonatbalesetben (Fotó: AFP)
Többen is meghaltak az egyiptomi vonatbalesetben (Fotó: AFP)

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium közölte, hogy az ütközésben legalább 49 ember megsérült, akiket azonnal a közeli kórházakba szállítottak – közülük öten kritikus állapotban vannak.

A minisztérium hozzátette, hogy a mentés még mindig tart. A helyszínről érkező megdöbbentő felvételeken aggódó bámészkodók láthatók az összezúzott kocsik körül, s emberek vannak a roncs belsejében is.

Egyiptomban az elöregedett vasúti rendszer miatt gyakoriak a vonatbalesetek. Az elmúlt években ugyanakkor a kormány kezdeményezéseket jelentett be a vasút fejlesztésére.

Borítókép: A mentők és a tűzoltók folytatják a kutatást és mentést az egyiptomi vonatbaleset helyszínén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.