Sokkoló részletek a Trump elleni merényletről

Richard Blumenthal demokrata szenátor, Connecticut állam képviselője úgy véli, hogy az amerikaiak sokkolva és megdöbbenve fogadják majd a volt elnök, Donald Trump elleni merénylet és a biztonsági mulasztások részleteit, amikor a törvényhozók nyilvánosságra hozzák az ezzel kapcsolatos köztes jelentésüket.

Forrás: FoxNews2024. 09. 13. 5:54
Donald Trump republikánus elnökjelöltet, volt amerikai elnököt elkísérik a titkosszolgálat emberei, miután megpróbálták megölni kampányrendezvényén 2024. július 13-án a pennsylvaniai Butlerben.
Donald Trump republikánus elnökjelöltet, volt amerikai elnököt elkísérik a titkosszolgálat emberei, miután megpróbálták megölni kampányrendezvényén 2024. július 13-án a pennsylvaniai Butlerben. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meghiúsult merényletről és a védelmét ellátó szervezetek mulasztásairól Ronald Rowe, az Egyesült Államok titkosszolgálatának ügyvivő igazgatója tájékoztatta a szenátorokat egy zárt ajtók mögött tartott ülésen. 

Az amerikai emberek meglepődve, döbbenten és felháborodva fogják fogadni azt, amit a titkosszolgálat merénylettel kapcsolatos kudarcairól szóló jelentésben közreadnak majd

 – mondta el Blumenthal szenátor a Fox Newsnak. Hozzátette, hogy ugyanennyire döbbenetesnek kell találniuk a belbiztonsági minisztérium tájékoztatásának és őszinteségének hiányosságait is. Blumenthal nem tért ki részletekre a csütörtöki ülésen hallottakról, míg más törvényhozók nem kívántak nyilatkozni arról, hogy hogyan reagálhat a közvélemény a jelentésre.

Gary Peters, Michigan állam szenátora szerint a jelentés hamarosan napvilágot lát, de csupán köztes dokumentumként, mivel több információra van szükség a teljes kép kialakításához. Peters hangsúlyozta, hogy céljuk az esett körülményeinek teljes feltárása és olyan lépések meghatározása, amelyek biztosítják, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

A titkosszolgálat intenzív kritikák kereszttüzébe került a lövöldözés előtti biztonsági és kommunikációs hiányosságok miatt a Trump elleni merénylettel kapcsolatban, ami 2024. július 13-án Butlerben, Pennsylvaniában történt. A védelmi tervért felelős operatív iroda vezérigazgató-helyettese, Michael Plati, aki Trump, Biden elnök, Kamala Harris alelnök és mások védelméért felelt, pénteken, hivatalának 27. évfordulóján távozik posztjáról. Bár a titkosszolgálat szerint Platit nem kérték fel a nyugdíjba vonulásra vagy a lemondásra, a belső vizsgálat legmagasabb szintjein dolgozó források a Fox Newsnak azt mondták, hogy bátorították a korai nyugdíjazásra.

 

Borítókép: Donald Trump republikánus elnökjelöltet, volt amerikai elnököt elkísérik a titkosszolgálat emberei, miután megpróbálták megölni kampányrendezvényén 2024. július 13-án a pennsylvaniai Butlerben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.