Svájci liberális politikus lövöldözött egy Szűz Mária-képre

Sanija Ameti, az Operation Libero nevű baloldali mozgalom társelnöke olyan képeket osztott meg a közösségi médiában, amelyeken egy keresztény vallási jelképre lő. A poszt nagy port vert fel, később törölte és bocsánatot kért.

Forrás: eXXpress2024. 09. 09. 11:14
Pasles kápolna 1898-ból, Szűz és Gyermek, Notre Dame des Pasles néven 18. század végén
Pasles kápolna 1898-ból, Szűz és Gyermek, Notre Dame des Pasles néven 18. század végén Fotó: Denis Bringard Forrás: Hemis/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sanija Ameti, az Operation Libero, azaz Libero hadművelet nevű svájci baloldali mozgalom társelnöke Instagram-bejegyzése nagy portvert fel. Ameti két képet tett közzé a posztban, amelyet azóta már törölt. Az első képen a politikus egy pisztollyal célzott a célpontra. A második képen a célpont, egy Szűz Máriát és a Kisjézust ábrázoló kép, amelyen mintegy két tucat golyó ütötte lyuk látható, írta az eXXpress.

A bosnyák származású, muszlim vallású Ameti nem sokkal később bocsánatot kért. Az Instagramon azt írta: „Olyan motívumokra volt szükségem, amelyek elég jól láthatóak… A képek tartalmára nem figyeltem” – magyarázta, írja a svájci Blick.

A lapnak adott interjúban elismerte, hogy ez egy „hülye” akció volt, és hogy nem gondolt ebbe semmit. „Bocsánatot kérek azoktól az emberektől, akiket ez megbántott”.

Ametit a botrányos poszt után sokan bírálták, lemondását követelve. Therese Schläpfer, az SVP politikusa azt követelte, hogy Ameti azonnal távozzon az Operation Liberóból és a Zöld Liberális Pártból.

„Anya a gyermekkel, mint célpont. Ez mindent elmond” – írta. 

Az egyik hazafias csoport aktivistája is nemtetszését fejezte ki az akció miatt. Úgy fogalmazott: „Gyűlölnek minket! El akarják pusztítani a kultúránkat és a hagyományainkat”.

Borítókép: Illusztráció. Pasles kápolna 1898-ból, Szűz és Gyermek (Fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.