A Hamász vállalta magára a kegyetlen izraeli terrortámadást

A Hamász palesztin terrorszervezet összehangolta a tel-avivi támadását az iráni rakétacsapással.

2024. 10. 02. 20:30
Többen meghaltak és rengetegen megsebesültek a Hamász terrortámadásában Tel-Avivban
Többen meghaltak és rengetegen megsebesültek a Hamász terrortámadásában Tel-Avivban Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász palesztin terrorszervezet vállalta magára azt a merényletet, amelyet Tel-Avivban követtek el kedden este. 

Ahogy arról lapunk beszámolt, fegyveresek járókelőkre nyitottak tüzet Tel-Aviv Jaffa kerületében, a terrortámadásban többen életüket vesztették és sokan megsebesültek. A hatóságok szerint a két támadót semlegesítették. A két férfi egy villamosmegállóban kezdett el lövöldözni.

A merénylet egy időben történt azzal, hogy Irán ballisztikus rakéták sorozatát lőtte ki Izraelre, megtorlásul a vele szövetséges libanoni Hezbollah síita milíciá­val szemben indított izraeli szárazföldi katonai műveletért – közölte az izraeli hadsereg. Légiriadó-szirénák és robbanások hangját lehetett hallani Jeruzsálemben és a Jordán folyó völgye felett, miután az izraeli hatóságok felszólították a lakosságot, hogy az emberek húzódjanak biztonságba az óvóhelyeken.

Az izraeli katonai rádió közlése szerint Irán csaknem kétszáz rakétát lőtt ki Izraelre. Az iráni Forradalmi Gárda az állami televízióban közölte, hogy több tucat rakétát indítottak Izrael felé. Az Iszlám Köztársaság elit alakulata egyben figyelmeztetett, hogy amennyiben Izrael válaszcsapásra szánja el magát, Teherán viszontválasza még pusztítóbb lesz.

Borítókép: Többen meghaltak és rengetegen megsebesültek a Hamász terrortámadásában Tel-Avivban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.