Az EU figyelmezteti Lengyelországot a menedékkérelmek felfüggesztésének terve miatt

Brüsszel hirtelen nemtetszését fejezte ki a Lengyelországon keresztül az Európai Unióba érkező migránsok miatt, ugyanis az egyszerre érkező nagyszámú ember forrásokat köt le, valamint nagyban növekedik a bevándorlók száma.

2024. 10. 14. 17:01
 Bekeményítenek a katonák a lengyel határon
Bekeményítenek a katonák a lengyel határon Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel szerint védekezni kell Vlagyimir Putyin és Aljakszandr Lukasenka tevékenysége ellen, ez az oka ugyanis, hogy drasztikusan megnőtt a határátlépők száma. Az Európai Bizottság hétfő délelőtt figyelmeztette Lengyelországot a belarusz határon áthaladni kívánó migránsok visszafordítására irányuló vitatott új tervei miatt, amelyek az Európa Unió szerint veszélyeztethetik az ország emberi jogi kötelezettségeinek betartását. Donald Tusk lengyel miniszterelnök szombaton jelentette be a lengyel javaslatot, amely szerint Varsó új migrációs stratégiát vezetne be,

beleértve a menedékjog ideiglenes területi felfüggesztését.

Szerinte Lengyelországnak vissza kell szereznie a teljes ellenőrzést azzal kapcsolatban, hogy ki lép be és ki hagyja el az országot. Az Európai Bizottság szerint egy európai megoldáson kell dolgozni, amely szilárdan ellenáll Putyin és Lukasenka hibrid támadásainak.

Borítókép: Bekeményítenek a katonák a lengyel határon (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.