Döbbenetes videó a Kalibr-csapásról

Az orosz haditengerészet ismét megmutatta erejét: a Barents-tengerről indított Kalibr cirkálórakéta hihetetlen pontossággal talált célba több mint 1300 kilométer távolságban. Az akció videóját az orosz védelmi minisztérium tette közzé.

2024. 10. 18. 10:59
Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján közzétett videó tanúsága szerint az Északi Flotta Admiral Kaszatonov fregattja sikeresen hajtott végre egy rakétatámadást a Barents-tengerről. A hadgyakorlat keretében indított Kalibr cirkálórakéta több mint 1300 kilométert repült, mielőtt elérte célpontját az Arhangelszki területen található Csizsa lőtéren.

A minisztérium közleménye szerint a rakétaindítás helyszínét előzetesen lezárták a polgári hajóforgalom és légi közlekedés elől. A biztonságos végrehajtásról a Kola-flottilla hajói és az Északi Flotta hidrográfiai szolgálatának járművei gondoskodtak.

A 22350-es projekt keretében épített fregattok sokoldalú hadihajók, amelyek hatékonyan vehetik fel a harcot felszíni, légi és víz alatti ellenfelekkel szemben, valamint képesek csapást mérni szárazföldi és part menti célpontokra akár 1500 kilométeres távolságból is.

Jelenleg három ilyen fregatt szolgál az Északi Flottánál: az Admiral Gorskov, az Admiral Kaszatonov, valamint a tavaly decemberben hadrendbe állított, Arszenyij Golovko legendás második világháborús flottaparancsnokról elnevezett hajó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.