Meghalt Simon Fieschi, a Charlie Hebdo-merénylet egyik túlélője

Simon Fieschi, a 2015-ös Charlie Hebdo elleni terrortámadás egyik súlyosan megsérült túlélője negyvenéves korában meghalt. Holttestét 2024. október 17-én, csütörtökön találták meg egy párizsi hotelszobában – közölte a párizsi ügyészség. Az első jelentések szerint a halál oka egyelőre ismeretlen, és nyomozás indult a körülmények tisztázására.

2024. 10. 19. 17:27
Simon Fieschi a Charlie Hebdo szatirikus magazin elleni, 12 halálos áldozatot követelő dzsihadista támadás nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Párizsban 2023. január 7-én
Simon Fieschi a Charlie Hebdo szatirikus magazin elleni, 12 halálos áldozatot követelő dzsihadista támadás nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Párizsban 2023. január 7-én. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simon Fieschi 2015. január 7-én, a Charlie Hebdo szerkesztőségében történt terrortámadás során szenvedett súlyos sérüléseket, amikor a Kouachi testvérek tüzet nyitottak a szatirikus hetilap munkatársaira. Fieschi, a lap webszerkesztője, volt az első, akit a lövések eltaláltak. A támadásban súlyos gerincsérülést szenvedett, amely hosszú távú fizikai és pszichés következményekkel járt.

Emmanuel Macron francia elnök is megemlékezett Fieschiről, aki a merénylet óta fáradhatatlanul küzdött a felépülésért, és a szólásszabadság védelméért. Macron mély fájdalommal írta, hogy Fieschi 

sosem hagyta, hogy a terrorizmus legyőzze őt.

A Charlie Hebdo szerkesztősége is megrendülten nyilatkozott róla, kiemelve, hogy Fieschi bátor és humoros ember volt, aki a támadás után is a szabadság és az emberi jogok védelmezője maradt.

Borítókép: Simon Fieschi a Charlie Hebdo szatirikus magazin elleni, 12 halálos áldozatot követelő dzsihadista támadás 8. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Párizsban 2023. január 7-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.