Ezek a túlélés alappillérei Izrael számára

Izraelnek joga van megóvni az állampolgárokat – fogalmazták meg a Budapesten megrendezett II. International Pro-Israel Summit második kerekasztal-beszélgetésének meghívottjai.

2024. 10. 01. 13:57
 II. International Pro-Israel Summit második kerekasztal-beszélgetése
II. International Pro-Israel Summit második kerekasztal-beszélgetése Forrás: Alapjogokért Központ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ szervezésében Budapesten megrendezett II. International Pro-Israel Summit második paneljének címe „A nemzeti túlélés pillérei: szuverenitás, hit és nemzeti identitás” volt, amelyen Josh Reinstein, az Izraeli Szövetségesei Alapítvány elnöke, Lorenzo Bernasconi, a gazdasági és pénzügyi miniszter tanácsadója, valamint Georgi Harizanov, a jobboldali Politikai Intézet elemzője vett részt.

Josh Reinstein a Biblia tanításának és az ott bemutatott értékeknek a fontosságát emelte ki, amelyeket ha követünk, elkerülhetjük a Közel-Keleten uralkodó „civilizációk harcát”. 

Ezért kerül nálunk a középpontba a Biblia és annak tanítása, amelyet Isten beteljesít

– vallja Josh Reinstein. 

Lorenzo Bernasconi Izrael védelmét Matteo Salvini szellemiségéhez hasonlította. Salvini, akit jelenleg a bíróság előtt próbálnak felelősségre vonni azért, mert Olaszországot megvédte a migránsoktól, igazából ugyanazt teszi, mint Izrael: megvédi a hazáját az idegen erőktől. 

Ha nem tudjuk megállítani a migránsok invázióját, akkor hasonló problémával fogunk szembenézni, mint Izrael

– figyelmeztetett Lorenzo Bernasconi. 

Matteo Salvini mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnököt emelték ki a meghívottak a közép-európai vezetők közül, aki Izraelhez hasonlóan védi a nemzetét. 

Továbbá, a beszélgetés meghívottjai egyetértettek abban, hogy a konfliktus kapcsán nagy figyelmet kap a palesztin oldal, ám kevés szó esik arról a sok szörnyűségről, amely október 7-én történt. Bár sokan háborús cselekedetként tekintenek erre a napra, a meghívottak leszögezték, hogy kétségtelenül terrorcselekményről van szó. 

Nők és gyerekek lemészárlása nem háború.  A gázai túszok nem hadifoglyok, őket terroristák rabolták el

– szögezte le Lorenzo Bernasconi. 

Georgi Harinazov politikai elemző Bulgáriát toleráns, erős országnak nevezte, valamint az antiszemitizmust rákos betegség áttétjéhez hasonlította, amely úgy támadja meg a gyenge szervezeteket, ahogy az antiszemitizmus megtámadja a gyenge vezetőket. 

Ez az erő hiányát jelképezi

– jelentette ki, majd hozzátette: 

Tisztelettel kellene tekintenünk az elődeinkre, akik megvédték a civilizációnkat. 

Borítókép:  II. International Pro-Israel Summit második kerekasztal-beszélgetése (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.