Franciaország kitiltja Oszama bin Laden fiát

Franciaország szigorú intézkedéseket vezetett be Omar bin Laden, a hírhedt terrorvezető, Oszama bin Laden fia ellen.

2024. 10. 08. 20:34
Omar bin Laden, a hírhedt terrorvezető, Oszama bin Laden fia
Omar bin Laden, a hírhedt terrorvezető, Oszama bin Laden fia Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bruno Retailleau francia belügyminiszter kedden bejelentette a közösségi médiában, hogy Omar bin Laden továbbra sem léphet be Franciaország területére. A döntés hátterében olyan 2023-as bejegyzések álltak, amelyeket állítólag a közösségimédia-oldalán tett közzé, és amelyek a terrorizmust hirdették.

A francia jogszabályok tiltják a terrorizmus általános vagy már elkövetett terrorcselekmények kedvező színben való feltüntetését vagy kommentálását. Egy helyi lap, a Le Publicateur Libre jelentése szerint az ifjabbik Bin Laden 2023. május 2-án, Oszama bin Laden halálának 12. évfordulóján egy bejegyzést tett közzé, amely tisztelgett a 2001. szeptember 11-i támadások kitervelője előtt, amelyek lerombolták a New York-i World Trade Centert.

Bin Ladent később hivatalos vizsgálat alá vonták, akkor pedig azt állította, hogy a vádak hamis információkon alapulnak. A francia belügyminisztérium szerint Bin Laden 2023 októberében hagyta el Franciaországot, miután kiutasították. Az akkori brit állampolgárságú felesége révén megszerzett tartózkodási engedélyét visszavonták, és a 43 éves férfit kitiltották két évre Franciaországból.

Múlt pénteken a francia bíróság elutasította Bin Laden fellebbezését a kiutasítási parancs ellen. Ezt követően Retailleau bejelentette az „adminisztratív beutazási tilalom” életbelépését, mely megakadályozza, hogy a férfi bármilyen okból visszatérjen Franciaországba.

Borítókép: Omar bin Laden, a hírhedt terrorvezető, Oszama bin Laden fia (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.