Gestapovka von Leyent emlegetve szedték szét a kommentelők az arrogáns német riportert, kiálltak Magyarország mellett

Alaposan helyretette a német újságírót Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezetőt és hazánkat támadó német riporter viselkedése után egyre többen állnak ki Magyarország mellett. Volt, aki egyenesen azt írta, az európaiak 99 százaléka nem tudja, mi a függetlenség és a szuverenitás, ezért számukra elfogadhatatlan, hogy valaki maga döntse el, mit, hogyan és mikor tegyen.

2024. 10. 11. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mi nem vagyunk egy „jawohl!” nemzet. Így válaszolt a magát felsőbbrendűnek érző német riporternek Szijjártó Péter. Mint arról lapunk korábban már beszámolt, a külügyminiszter a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyen látszik, hogyan tette helyre a Magyarországgal szemben tiszteletlenséget mutató riportert. 

A ZDF német közszolgálati televízió riportere a szentpétervári Nemzetközi gázfórumon esett neki Szijjártó Péternek:

Értelmezhetjük úgy itt a részvételét, mint egy újabb magyar provokáció Brüsszel felé?

A külügyminiszter válaszára azonban valószínűleg nem számított. 

Próbáljon meg tisztelettudó és udvarias módon viselkedni Magyarország felé, jó? Ez az első. És próbáljon meg kísérletet tenni a dolgok megértésére. Rendben?

– válaszolt a tárcavezető, majd kijelentette:

Szuverén joga egy országnak, hogy eldöntse, milyen rendezvényen vesznek részt a miniszterei vagy milyenen nem. Mi nem vagyunk egy »jawohl!« nemzet. Szóval nem diktálhatnak nekünk. Senki sem. Sem a német kormány, sem a zöldek Németországban.

A videó alatt a kommentelők kiálltak a magyar tárcavezető mellett. A miniszter Facebook-oldalán támogató üzenetek jelentek meg. 

Képernyőkép, a kommentelők kiállnak Szijjártó Péter mellett (Fotó: Képernyőkép)
Képernyőkép, a kommentelők kiállnak Szijjártó Péter mellett (Fotó: Képernyőkép)

A világ legjobb külügyminisztere! A sok vagdalódzó meg nézzen tükörbe!

 – olvasható az üzenetek között, de olyan is van, aki örömét fejezi ki, hogy Szijjártó helyretette az újságírót.

De még milyen jól tette. Egyből leszakadt a képe a pimaszkodónak. Ebből is látszik, hogy hülyének nézik a magyarokat, akik meghunyászkodva kellene, hogy engedelmeskedjenek. Persze érthető, bizony van pár magyar »hölgy« és »úr« még Brüsszelben, akik önként ajánlják fel az elvárt viselkedést. Vajon hányan vetik meg őket – még azok is, akiknek kedvükre tesznek – az árulásukért?

– tették hozzá.

Persze kritikus hangot is megjelentek. Volt, aki az orosz–magyar viszony miatt fejezte ki az ellenérzését. 

Végre – elég volt már a kesztyűs kéz politikából

– olvasható az üzenetek között. Mások szerint pedig:

Ez a beszéd, mi sem határozzuk meg más országok minisztereinek , hogy milyen rendezvényekre van joguk ellátogatni!

Az X-en is sokan osztották meg véleményüket a magyar tárcavezető és a német újságíró vitájával kapcsolatban. 

Várom a napot, amikor Magyarország kikerül az EU-ból. Ők így akarják, ez egy win-win szituáció lesz

 – írta egyikük.

Egy német hozzászóló pedig úgy fogalmazott: Szentpéterváron a ZDF a szokásos provokációját és keretezését kívánta megvalósítani. Szijjártó külgazdasági és külügyminiszter azonban nem esett bele a csapdába, hanem ellentámadásba lendült, és a meghökkent riporter arcába mondta, hogy nemzetként nagyobb tiszteletet várunk el.

Az orosz médiában is beszámoltak Szijjártó Péter és a német riporter összetűzéséről, a hozzászólók ott is a magyar fél bátorságát emelték ki.

Az európaiak 99 százaléka nem tudja, mi a függetlenség és a szuverenitás, ezért számukra elfogadhatatlan, hogy valaki maga döntse el, mit, hogyan és mikor tegyen

 – írta egyikük.

Másikuk pedig a háborúpárti Ursula von der Leyen bizottsági elnökre utalhatva úgy fogalmazott: 

Gestapovka von Leyen átvette az egész EU-t, és most az európaiak Frau Gestapo minden követelésének eleget tesznek: Jawohl!

 

Orosz kommentelők is hozzászóltak Szijjártó Péter és a német riporter vitájához (Fotó: Képernyőkép)
 

Egyikük szerint a magyarok megértik, hogy az oroszokat nem lehet legyőzni, megtörni, megállítani. Mindenre emlékeznek és mindent tökéletesen értenek. A jövő Oroszországé és azoké, akik vele vannak – tette hozzá. A szerb államfőt is kritizálják a cikk alatt:

A magyarok a gyáva Vucsiccsal ellentétben remekek! Nem változtatnak, és nem rejtik el a stratégiájukat!

 

Borítókép: Képernyőfotó
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.