Gulyás Gergely elárulta mi a garanciája a jó román–magyar kapcsolatoknak

Különösen nagy tétje van a romániai parlamenti és államfőválasztásnak, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jó szereplése a garanciája a jó román-magyar kapcsolatoknak is – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Sepsiszentgyörgyön.

Forrás: MTI2024. 10. 24. 12:32
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó: AFP)
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a székelyföldi körútján tartott sajtóbeszélgetésen aláhúzta: minden alkalommal, amikor az RMDSZ a román kormánykoalíció része volt, az együttműködés lényegesen könnyebb volt a két ország között, és ilyenkor az erdélyi magyarság életlehetőségei is lényegesen jobbak, kiterjedtebbek, szélesebbek, írta az MTI.

Aláhúzta: ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az RMDSZ a lehető legszélesebb képviselettel rendelkezzen a román parlamentben. 

Úgy vélte, jó esély van egy korábbinál is jobb eredményre, de ehhez minden erdélyi magyarnak át kell látnia annak a rendkívüli fontosságát, hogy Kelemen Hunor államelnökjelölt és az RMDSZ jelöltjei a lehető legjobban szerepeljenek.

Borítókép: Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.