Kizárólag RMDSZ-es képviselők alkotják Sepsiszentgyörgy új közgyűlését

Kovászna megye székhelyén első alkalommal történt meg, hogy a kisebb magyar, valamint a román pártok képviselői nem jutottak be a testületbe.

Forrás: MTI2024. 10. 21. 18:53
Sepsiszentgyörgy új közgyűlése (Fotó: Facebook/Antal Árpád)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizárólag a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott önkormányzati képviselők alkotják Sepsiszentgyörgy új, hétfőn megalakult közgyűlését. Antal Árpád újraválasztott polgármester az ötödik mandátumát kezdte meg a székelyföldi város élén – számolt be a Maszol hírportál.

Kovászna megye székhelyén első alkalommal történt meg, hogy a kisebb magyar, valamint a román pártok képviselői nem jutottak be a testületbe, így az önkormányzatot kizárólag RMDSZ-es képviselők alkotják.

A hétfői alkuló ülésen Antal Árpád polgármester letette a hivatali esküt, és székfoglaló beszédében hangsúlyozta: a szövetség nem fog visszaélni a helyzettel. 

Az elmúlt 16 évben voltunk kisebbségben, volt kétharmadunk, háromnegyedünk és négyötödünk is, de mindig tudtunk józanul és körültekintően dönteni – nem éltünk vissza és nem fogunk visszaélni a jelenlegi abszolút többségünkkel sem

– idézte az elöljárót a Maszol.

A polgármester emlékeztetett: 33 éves kora óta áll a háromszéki város élén, ami számára a legszebb feladat. 

Meghatónak nevezte, hogy a június 9-i romániai helyhatósági választásokon a lakosok 83 százaléka támogatta szavazatával. 

Rámutatott: Sepsiszentgyörgy önkormányzata elöl jár, mindig többet vállal, példát mutatva ezáltal a többi településnek.

Célként azt nevezte meg, hogy Sepsiszentgyörgy Kelet-Közép-Európa legélhetőbb ötvenezer lakosú városa legyen, ahol rend, kiszámíthatóság, jó szolgáltatások, jó élet, biztonság és béke van.

Az eddig megvalósított tervek között említette a brassói nemzetközi repülőtér elkészültét, amelynek létrehozását a székelyföldi önkormányzatok is támogatták, a terelőút múlt heti megnyitását, a Főtér megújulását, az új sportlétesítményeket, és méltatta a várost jellemző aktív kulturális és sportéletet.

A 21 tagú sepsiszentgyörgyi közgyűlés hétfői alakuló ülésén a megválasztott önkormányzati képviselők is letették a hivatali esküt.

Borítókép: Sepsiszentgyörgy új közgyűlése (Fotó: Facebook/Antal Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.