Hadat üzent az Európai Néppárt, miután Orbán Viktor felmosta Weberrel a padlót

A közösségi médiában üzent az EPP. Menczer Tamás válasza sem sokat váratott magára.

2024. 10. 15. 8:52
Manfred Weber és Magyar Péter
Manfred Weber és Magyar Péter Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újra külföldről akarják megmondani, milyen kormánya legyen Magyarországnak! Manfred Weber akar diktálni, aki a migráció és a háború legfőbb támogatója – figyelmeztetett Facebook-bejegyzsében Menczer Tamás. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Telex.hu cikkét kommentálta így, amely arról szól, hogy az Európai Néppárt (EPP) egy képet tett közzé a közösségi médiában, amelyen Orbán Viktor egy piros háttéren sétál kifelé, mögötte pedig az a felirat olvasható, hogy „Time to go.”, vagyis „Ideje távozni.”.

Üzenetet is mellékeltek a képhez, amelyben azt írták: „Magyarországot újra közelebb kell hozni Európához, és esélyt kell adni a rossz vezetés okozta károk helyreállítására”.

– Tegnap Magyar Péter elmondta, mi Weber támogatásának ára! Le kell mondani a nemzeti szuverenitásról! Azaz be kell engedni a migránsokat, csatlakozni kell a háborúpártiakhoz, el kell törölni a multik által fizetett adókat, a rezsicsökkentést, és el kell venni a 13. havi nyugdíjat. 

Magyarországról csak a magyar emberek dönthetnek! A nemzeti konzultáció során védjük meg Magyarországot! – üzente erre Menczer Tamás.

Magyar Péter annak a Manfred Webernek a segítségét vette igénybe a mentelmi jogának fenntartásáért, aki régóta Magyarország rosszakarója, számtalanszor támadta az Orbán-kormányt, élharcos a hazánknak járó uniós pénzek visszatartásában. Az Európai Néppárt bajor elnöke a támogatásért minden bizonnyal elvárja a frakciójában helyet foglaló Tisza Párt elnökétől, hogy a jövőben úgy táncoljon, ahogy ő fütyül.

 

Felmosták Weberrel a padlót

A Telex emlékeztetett rá, hogy az Európai Néppárt az X-re már múlt szerdán kiposztolta ezt a képet, vagyis aznap, amikor Orbán Viktor felszólalt az Európai Parlament plenáris ülésén.

Nem csoda, hogy az Európai Néppárt keményen beleszállt volna Orbán Viktorba, hiszen a kormányfő múlt héten az Európai Parlamentben felmosta a padlót Manfred Weberrel. 

– Az Európai Néppárt elnöke azt állította, senki nem áll szóba a magyarokkal. Ez súlyos sértés mindenkire nézve, akikkel eddig tárgyaltam. A francia elnök, a német kancellár, az olasz miniszterelnök – ön szerint ők senkik? – vágott vissza Orbán Viktor.

Manfred Weber arról is beszélt, a Fidesz elbukta az EP-választásokat. A magyar miniszterelnök rámutatott: a Fidesz–KDNP 45 százalékot kapott az EP-választáson, a németeknél a CDU-CSU a szavazatok 30 százalékát szerezte meg. – Ki győzött akkor? – tette fel a költői kérdést.

Legjobban azonban alighanem az talált be, amikor Orbán Viktor rámutatottt: az Európai Néppárt vezetője azért lett hungarofób, mert végül nem ő lett az Európai Bizottság elnöke, amiben a magyar kormányfő jelentős szerepet játszott.

– Weber ott akart ülni, ahol most Ursula von der Leyen ül

– magyarázta. Emlékeztetett, ő támogatta volna Webert, de azt mondta, a magyarok szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni. – Nem is lett – zárta szavait.

Szembesítette Manfred Webert azzal is: Magyar Péter személyében egy olyan embert vett fel, aki azt nyilatkozta, „az EP-képviselőség a legnagyobb kamuállás”. Rámutatott, egyértelműen azért vette fel a mandátumát, hogy a mentelmi joga mögé bújhasson, emiatt pedig az EPP elnökét morális felelősség terheli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.