Így bánnak a migráns diákok a tanáraikkal a német iskolákban + videó

Megrázó interjút adott egy olyan németországi iskola volt igazgatója, ahol túlnyomórészt migránsok tanulnak. A tanár pokoli állapotokról számolt be, a mindennapok részévé váltak a késes támadások, zaklatások és a szexizmus. A beszámolója leleplezi azt a hazugságot, hogy a sokszínűség mindig erősség, és tapasztalatai magyarázatot adhatnak Németország zuhanó PISA- teszteredményeire és romló oktatási eredményeire.

2024. 10. 18. 17:23
Elképesztő történeteket mesélt egy volt iskolaigazgató az erőszakos migránsokról
Elképesztő történeteket mesélt egy volt iskolaigazgató az erőszakos migránsokról Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Birgit Ebel 15 évig tanított a rendkívül problémás iskolában. – írja a Focus német magazin. A nő nem kertelt és kimondta, hogy  a migránsok okozzák a káoszt az iskolákban.

A mi általános iskolánkban a diákok 80-90 százaléka migráns hátterű volt. Sokan érkeztek túlnyomórészt iszlám országokból, mint Irak, Szíria, Törökország, Algéria, Bosznia, Csecsenföld, Afganisztán vagy Pakisztán, de Oroszországból és Észak-Afrikából is

– mondta a tanár. Szerinte a bevándorlás és a Németország széteső iskolarendszere közötti összefüggés többé már nem tagadható le – olvasható az Origo szemléjében.

Az élet ott inkább arról szól, hogy ki tud a leggyorsabban ütni vagy rúgni. És aztán a többiek még ünnepelik is a győztest

– emlékezett vissza egykori iskolájára. Azt mondta, hogy az erősebb fiúk, akik tudnak bánni az olyan fegyverekkel, mint a bokszer és a kés, férfiasnak számítanak, és a többiek felnéznek rájuk. Ebel hozzátette, hogy sok diáknak van ilyen fegyvere, és ez normálisnak számít. Annak ellenére, hogy a baloldal azt állítja, hogy a sokszínűség erősség, ez a tanár, aki valóban valódi sokszínűséggel dolgozik, az egyenlet másik oldalát látta.

A törökök és kurdok vagy a muszlimok és jazidik közötti konfliktus szinte mindig jelen van az iskolákban

– figyelmeztetett. Azt is megjegyezte, hogy a szexizmus messze eltér a férfi és a női tanárok esetében, a férfi tanárok a legrosszabbat kerülik, ami szintén annak a kultúrának a terméke, amelyből sok diák származik. – Amikor a diákok sértegetnek minket, vagy meg akarnak sérteni, azt általában szexualizált nyelvezetben teszik – fogalmazott.

 

A nő elmondta, hogy őt személy szerint rendszeresen sértegették hihetetlenül brutális nyelvezettel: „Te vén k...rva lánya”, „Szétb...szom a fejed”, „ribanc”. Mások pedig azt is rendszeresen mondták: „Fogd be, te zsidó k...rva!”.

Ebel elmondta, hogy sok kollégája is hasonló tapasztalatok miatt hagyta el az iskolát. Más diákok a Hamász palesztin terrorszervezetet éltették. Elmondása szerint a diákok a faji kártyát is kijátszották, és rasszizmussal vádaskodtak, ha rossz jegyeket kaptak a tanároktól. A nő egy alkalommal feljelentést tett a rendőrségen az őt ért zaklatás miatt, a nyomozást azonban szinte azonnal meg is szüntették.

Döbbenetes számok

Bár az ő tapasztalatai szörnyen hangzanak, az erőszak és a zaklatás a német iskolákban már nem ritka. Csak tavaly a biztonsági hatóságok országszerte mintegy 27 500 erőszakos bűncselekményt, például késes támadást számoltak össze az iskolákban, ami 27 százalékos növekedést jelent 2022-hez képest. Berlinben átlagosan öt rendőri bevetés van minden tanítási napon . Ezek azonban csak a nyílt erőszakos esetek. A napi zaklatások tekintetében a számok jóval magasabbak.

Ebel egy konkrét esetet is kiemelt, amikor húsz diák verekedett össze, akik vallási nézeteltérések miatt estek egymásnak. Amikor a tanárok megpróbáltak közbelépni, a diákok őket is megverték, az egyik terhes tanárnőt gyomorszájon ütötték.

Hogy mennyit változott a világ 2015 óta, azt az is jól mutatja, hogy 2011-ben a nő iskoláját még a Német Iskoladíjra is jelölték. Más iskolákban is tapasztalható hasonló mértékű erőszak, például annak a 17 éves migránsnak az esete, aki halálra szúrta szakiskolai tanárát, miután megdorgálta őt agresszív viselkedése miatt. A nő az osztályteremben, a diákjai szeme láttára halt meg. Támadója ezután öngyilkos lett, miközben őrizetbe vették.

Borítókép: Elképesztő történeteket mesélt egy volt iskolaigazgató az erőszakos migránsokról (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.