Így tették nevetségessé Karácsony Gergelyt a nyugati diplomaták

Csattanós választ küldött Jevgenyij Sztanyiszlavov budapesti orosz nagykövet.

2024. 10. 19. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy apró technikai malőr, pontosabban egy adminisztrációs hiba miatt kapott csak meghívót az orosz és a belarusz nagykövet a budapesti faültetésre, legalábbis ezzel próbált kozmetikázni a nyugati diplomaták felé a budapesti Főpolgármesteri Hivatal. 

Mint ismert, a Margitszigeten Michael Wallace Banach apostoli nunciussal, a Vatikán budapesti nagykövetével ültette el a Béke fáját Karácsony Gergely, az ünnepségre azonban több ország meghívott képviselője nem ment el Karácsonyék állítólagos szerencsétlenkedése miatt. Az ügy csattanója, hogy az orosz nagykövet egyébként sem tudott elmenni az eseményre. 

A követség most egy Telegram-bejegyzésben reagált a bohózatra: 

Mit lehet ezzel kapcsolatban mondani? Én magam nem tudtam részt venni a »Béke fája« ültetésén a Covid miatt, de belarusz kollégám, V. E. Ulakovics valóban ott volt. Az esemény koncepciója minden bizonnyal helyes, mert az erőszaktól és a szegénységtől mentes világ a legnagyobb érték.

Jevgenyij Sztanyiszlavov hozzátette: 

Az EU- és NATO-országok nagyköveteinek reakciója, valamint a Főpolgármesteri Hivatal ezt követő kényes kifogásai méltatlannak tűnnek. A nyugati nagykövetek a rendezvényen való részvétel arrogáns elutasításával megalázták a polgármesteri hivatalt, és arra kényszerítették, hogy nyilvánosan megbánja azt, ami alapvetően jó törekvés volt. A Főolgármesteri Hivatalból pedig sajnos egyszerűen hiányzott a bátorság

– fogalmazott a budapesti orosz nagykövet.

Emlékezetes, korábban Karácsony Gergely már hadat is üzent Oroszországnak Magyarország nevében. Nyíltan kijelentette, hogy „Magyarország háborúban áll” a metrókocsikat szállító országgal, vagyis Oroszországgal. És amikor a riporter visszakérdezett, mondván, hogy „mi nem állunk háborúban senkivel”, még rá is vágta, hogy de, véleménye szerint dehogynem! – idézte a szavait akkor a Metropol.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.