Irán légitársasága terroristákat szállít?

Az Iráni Népi Mudzsahedek Szervezete (MEK) szerint az iráni légitársaság rendszeresen szállít fegyvereket és terroristákat Bejrútba. Teherán tagadja a vádakat.

2024. 10. 12. 7:44
Illusztráció. Az iráni légitársaság a Hezbollahot segíti? (Fotó: Pixabay)
Illusztráció. Az iráni légitársaság a Hezbollahot segíti? (Fotó: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló jelentés egy volt Hezbollah-tag vallomására hivatkozva állítja, hogy az Iran Air járatai Irán és Libanon között rendszeresen szállítanak terroristákat kiképzésre Iránba, valamint fegyvereket csempésznek Libanonba. 

A szállítmányok állítólag a bejrúti repülőtér 17-es kifutópályáján érkeznek, amelyet a források szerint kizárólag a Hezbollah használ.

Jason Brodsky, a United Against Nuclear Iran nevű szervezet politikai igazgatója elmondta a Fox Newsnak, hogy az Iran Air már régóta részt vesz nyugati termékek, különösen kettős felhasználású áruk beszerzésében az iráni Forradalmi Gárda és az iráni Védelmi Minisztérium számára.

Brodsky szerint a légitársaság kézipoggyászokban szállítja ezeket az árukat. Az európai átszállásokat használja ezekhez az akciókhoz, mert ilyenkor nincs újabb biztonsági ellenőrzés.

A MEK azt is állítja, hogy az Iran Air rendszeresen szállít iráni hírszerzőket és felszereléseket terrorista akciókhoz Európába.

Az iráni ENSZ-nagykövetség szóvivője tagadta a vádakat, és azt állította, hogy Irán csak humanitárius segítséget nyújt Libanonnak, és az ország „nem szorul katonai támogatásra”.

Borítókép: Illusztráció. Az iráni légitársaság a Hezbollahot segíti? (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.