Biden titokzatos üzenetet küldött a közel-keleti háborúról

Miközben a Közel-Kelet lángokban áll, Joe Biden amerikai elnök rejtélyes kijelentéseket tett a lehetséges háborúról. Az elnök szerint nem lesz totális háború, de hozzátette, sok még a tennivaló.

2024. 10. 04. 7:07
Az izraeli hadsereg légicsapásai folytatódnak a főváros, Bejrút déli részén, Libanonban 2024. október 4-én (Fotó: AFP)
Az izraeli hadsereg légicsapásai folytatódnak a főváros, Bejrút déli részén, Libanonban 2024. október 4-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön kijelentette, hogy véleménye szerint elkerülhető a teljes körű háború a Közel-Keleten, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még sok tennivaló van ennek érdekében. Az elnök nyilatkozata akkor hangzott el, amikor Izrael lehetséges válaszlépéseit mérlegeli Irán keddi, minden eddiginél nagyobb szabású támadását követően.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy mennyire biztos abban, hogy egy ilyen háborút el lehet kerülni, Biden azt mondta: 

Mennyire biztos abban, hogy nem fog esni? Nézze, nem hiszem, hogy totális háború lesz. Szerintem el tudjuk kerülni. De még sok a tennivaló.

Miközben az Egyesült Államok, az Európai Unió és más szövetségesek azonnali, 21 napos tűzszünetet sürgetnek az izraeli–libanoni konfliktusban, Biden elnök megerősítette, hogy az USA tárgyalásokat folytat Izraellel a lehetséges válaszlépésekről. 

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Izrael eközben újabb légicsapásokat hajtott végre Bejrút déli külvárosában, a Hezbollah fellegvárának számító negyedben. A támadások állítólag a szervezet egyik magas rangú vezetőjét célozták, bár ennek eredményéről egyelőre nincs hivatalos megerősítés.

A helyzet továbbra is feszült a térségben, és a nemzetközi közösség aggódva figyeli az események alakulását, miközben a diplomáciai erőfeszítések a konfliktus enyhítésére irányulnak.

Borítókép: Az izraeli hadsereg légicsapásai folytatódnak a főváros, Bejrút déli részén, Libanonban 2024. október 4-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.