Izrael jogi és politikai lépéseket kezdeményez Emmanuel Macronnal szemben

A jövő hónapban Párizsban megnyíló fegyverkiállításon nem engedélyezték, hogy izraeli cégek bemutassák a termékeiket.

Forrás: MTI2024. 10. 20. 19:47
FRANCE-POLITICS-MEETING-EMMANUEL-MACRON-ELYSEE-PALACE-FRANCOPHONIE
Portrait of Emmanuel Macron, president of the french republic, on the arrival at the reception, prior to the bilateral meeting between the President of France and the President of Georgia, as part of the Francophonie Summit, in the main courtyard of the Elysee Palace, at the Elysee Presidential Palace, in Paris, FRANCE, 03 October 2024.
Portrait d Emmanuel Macron, president de la republique francaise, lors de l arrivee a la reception, avant l entretien bilateral entre le president de la France et la presidente de la Georgie, dans le cadre du Sommet de la Francophonie, dans la cour d honneur du Palais de l Elysee, au palais presidentiel de l Elysee, Paris, FRANCE, le 03 octobre 2024. (Photo by Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter pontosabban meg nem határozott jogi és politikai lépésekre utasította minisztériumát Emmanuel Macron francia elnökkel szemben, mert nem engednek izraeli cégeket az Euronaval haditengerészeti fegyverkiállításra – jelentette be X-en a miniszter vasárnap.

A jövő hónapban Párizsban megnyíló fegyverkiállításon nem engedélyezték, hogy izraeli cégek bemutassák a termékeiket, válaszul Izraelnek a gázai és libanoni háborúkban folytatott tevékenységére.

„Az izraeli cégek másodszori bojkottálása vagy számukra elfogadhatatlan feltételek előírása baráti országok között elfogadhatatlan antidemokratikus lépés, és felszólítom Macron francia elnököt, hogy ezeket teljesen vonassa vissza” – írta Kac.

Izrael egyedül áll a gonoszság és a szélsőséges iszlám iráni tengelye elleni küzdelem élén, Franciaországnak és az egész szabad világnak ki kell állnia mellette, nem pedig fellépni vele szemben

– tette hozzá az izraeli külügyminiszter.

Múlt heti közleményében a francia kormány arról tájékoztatta Izraelt, hogy az izraeli delegációk nem állíthatnak standokat és nem mutathatnak be felszereléseket, noha részt vehetnek az Euronaval nevű, november 4-től 7-ig tartó párizsi fegyverkiállításon. A döntés hét izraeli vállalkozást érint.

 

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.