Videón a merénylő, aki Izraelben lövöldözött

Egy harminc év körüli rendőrt gyilkolt meg az út szélén álló és lövöldöző terrorista.

2024. 10. 15. 15:27
Illusztráció
Illusztráció Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lőfegyveres merényletet követett el egy ismeretlen tettes kedden az izraeli Javné közelében egy autópálya-csomópontnál több jármű és utasai ellen. Több embert megsebesített, közülük egy meghalt még kórházba szállítása előtt.

Egy harminc év körüli rendőrt gyilkolt meg az út szélén álló és lövöldöző terrorista. Az esetet látva autójával megállt a helyszínen egy orvos, hogy segítséget nyújtson, de őt elütötte egy jármű, ami miatt könnyebben megsérült. A merénylőt, aki előtte a csomópont több másik részén is az autókra lőtt, végül egy civil lőtte le. 

A helyszínre ment Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter.

Olyan reformot vezettünk be, amely újra és újra bizonyította sikerességét. A civilek engedéllyel tartott fegyverükkel sok emberéletet mentettek már meg

– mondta a miniszter az általa bevezetett változtatásokra utalva, amelyek megkönnyítik a civileknek a fegyverviselési engedély megszerzését. A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre és helikopterrel átkutatta a környéket, esetleges további merénylőket keresve.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.