Párizsban tárgyal Macron francia elnökkel Orbán Viktor

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. 10. 22. 13:17
Emmanuel Macron (b) Franciaország köztársasági elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2024. június 26-án (Fotó: AFP)
France's President Emmanuel Macron (L) poses with Hungary's Prime Minister Viktor Orban upon his arrival prior to their meeting at the Elysee Presidential palace in Paris, on June 26, 2024. (Photo by Bertrand GUAY / AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: Orbán Viktor a révkomáromi szlovák–magyar–szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd Párizsba, az Elysée-palotába. A francia elnöki hivatal közlése szerint a munkavacsora fél 9-kor kezdődik.

A francia sajtó − szintén az államfői hivatalra hivatkozva − azt írta, Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és 

lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs, illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére.

A munkavacsorán a két vezető áttekinti a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén – írják.

Borítókép: Emmanuel Macron (b) Franciaország köztársasági elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2024. június 26-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.