Simcha Rothman: Ez a háború nem csak Izraelről szól

Simcha Rothman izraeli kneszettag a nemzetek közötti együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet a II. International Pro-Israel Summit alkalmával.

2024. 10. 01. 14:49
Simcha Rothman
Simcha Rothman Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simcha Rothman kneszettag a béke és a nemzetek közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta az Alapjogokért Központ szervezésében Budapesten megrendezett II. International Pro-Israel Summit rendezvényen.

Azért vagyok itt, hogy a békéről beszéljek és ne a tragédiáról, amely Izraelt sújtotta

– jelentette ki. Hozzátette, hogy Izrael egy olyan hely, ahol bár visszatekintenek a múltra, bizakodva gondolnak a jövőre is. Köszönetet mondott Magyarországnak és azoknak az országoknak, amelyek kiállnak Izrael mellett. 

Ám ez a háború nem csak Izraelről szól

– emelte ki a meghívott. Hangsúlyozta, hogy a woke-ideológia támogatói elfogadásról beszélnek, ám közben éppen ők nem tisztelik a többi vallást és kirekesztik azokat, akik nem az általuk elfogadott nézeteket vallják. Kijelentette, hogy hasonló szintű intolerancia fedezhető fel Iránban, a Hamász terrorszervezetben, és minden oldalról az eltérő véleményekkel szembeni teljes ellenállás fenyegeti az egész világot.

Izrael nem tudta megválasztani a helyét, de nem is fogunk megfutamodni a sorsunk elől

– vallja Simcha Rothman, és megjegyezte hogy „ezért  is nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segít ebben a küldetésünkben, hogy megszabadítsuk a világot ettől az intoleranciától”. 

Borítókép: Simcha Rothman (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.