Soros és a civil szervezetek folytatnák a véres háborút

Az amerikai Helsinki Bizottság is csatlakozott a háborúpárti kórushoz. A legfrissebb jelentésük szerint Oroszországot tartós globális biztonsági fenyegetésnek kellene tekinteni, Ukrajna győzelméért pedig mindent meg kell tenni. Soros kottájából játszik az NGO. A milliárdosnak ugyanis mindennél fontosabb Vlagyimir Putyin legyőzése. Senkit és semmit nem spórol az ügyben. A mi vérünkkel fizetne az ukrán győzelemért Soros György.

Forrás: The Hill2024. 10. 03. 8:58
Szétlőtt ház Ukrajnában
Szétlőtt ház Ukrajnában Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úgynevezett civil szervezetek is beszálltak a háborúpárti kommunikációba. A Helsinki Bizottság legfrissebb jelentése szerint, amelyet a The Hill amerikai politikai hírportál szerzett meg, az Egyesült Államoknak teljesen újra kell gondolnia az Oroszországhoz való hozzáállását, és Moszkvát a globális biztonságra jelentett „tartós” fenyegetésnek kellene bélyegeznie.

A jelentés stratégiájának egyik kiemelt célja, hogy biztosítsa Ukrajna győzelmét az Oroszország elleni védelmi háborúban, masszív katonai és humanitárius segítséget kérve Kijev számára, és lehetővé téve, hogy az ukrán fegyveres erők mélyen Oroszországba csapjanak le az Egyesült Államok által biztosított fegyverekkel

– emeli ki a The Hill.

A jelentés elveti a Vlagyimir Putyin elnökkel való megegyezés lehetőségét, és hibának tekinti, hogy az elmúlt három évtizedben az amerikai politikusok nagyrészt az együttműködésre törekedtek Oroszországgal. Az atomháború kitörésének fenyegetését elintézik annyival, hogy egy olyan terv kidolgozására szólítanak fel, amely az esetleges nukleáris fenyegetések és támadások kezelésére és az azokra való reagálásra irányul.

A Helsinki Bizottság jelentése lényegében egybevág azzal, amit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hangoztat: Moszkvát térdre kell kényszeríteni, ehhez pedig kellenek a nyugati nagy hatótávolságú fegyverek, és a kormányok engedélye, hogy azokkal mélyen az orosz hátországban is csapást mérhessenek. Azaz még véresebb legyen a háború.

Soros György is támogatja a háborús erőfeszítések fokozását
Soros György is támogatja a háborús erőfeszítések fokozását (Fotó: AFP)

Ez azonban nem elegendő, az ukrán győzelemhez a háborúban álló ország legnagyobb problémáját is meg kellene oldani: a katonák hiányát. Erre Soros György kínált megoldást egy korábbi írásában. A tőzsdespekuláns saját honlapja tanúsága szerint már 1993-ban azt fejtegette, hogy a „kelet-európai élőerő” csökkentené a NATO-országok számára „a hullazsákok kockázatát”. Magyarán: áldozzuk fel a kelet-európaiakat, hogy a Nyugatot minél kevésbé érintse a háború. 

A háborúpárti milliárdosnak ugyanis mindennél fontosabb Vlagyimir Putyin legyőzése. Senkit és semmit nem spórol az ügyben. Mint fogalmazott:

Mellesleg a kelet-európai élőerő és a NATO technikai képességeinek kombinációja nagymértékben növelné a partnerség katonai potenciálját, mert csökkentené a NATO-országok számára a hullazsákok kockázatát, ami a legfőbb korlátja a cselekvési hajlandóságuknak. Ez egy életképes alternatíva a fenyegető világrendetlenséggel szemben.

Ráadásul nem a Helsinki Bizottság az egyetlen civil szervezet, amely beállt az Oroszország elleni harcba. Nemrégiben több mint kétszáznyolcvan szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amely a szankciók fokozását követelte, hogy elérjék Oroszország gazdaságának megroppanását. Az aláírók között szerepelt többek között a német Deutsche Umwelthilfe, a belga LINGO (Leave it in the Ground Initiative), a dán Green Transition Denmark, a kanadai Climate Action for Lifelong Learners (CALL), az amerikai For a Better Bayou és a litván VsĮ Ziedine ekonomika. Az ukrán civil szervezetek pedig a hadsereg támogatására szólítottak fel.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Soros-hálózat aktívan szervezi a Nyugat háborúba lépését és a háborús pszichózis fenntartásának is aktív résztvevői a Soros György által támogatott szervezetek.

A Soros-birodalom trónörököse, Alex Soros is gyakran tart eligazítást a háborúval kapcsolatban a kijevi vezetőknek.

Borítókép: Szétlőtt ház Ukrajnában (Fotó: Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.