Szijjártó Péter: Magyarország kettős nyomás alatt áll

Magyarország befogad mindenkit, aki a szomszédban dúló háború elől menekül, de megállít mindenkit, aki illegálisan, a törvényekre fittyet hányva akar betörni az országba.

2024. 10. 16. 8:41
 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország kettős nyomás alatt áll” – erről írt a közösségi oldalán egy bejegyzésben Szijjártó Péter, aki az ENSZ Menekültügyi Végrehajtó Bizottságának ülésén vesz részt. A külgazdasági és külügyminiszter szerint 

keletről bebocsátást kérnek a menekültek, délről ránk akarnak törni a migránsok. Mi pedig minden esetben a nemzetközi jog tiszteletben tartásával és a nemzeti szuverenitás megőrzésének érdekében járunk el: miközben beengedtünk 1,4 millió, az ukrajnai háború elől menekülő embert, addig három év alatt megállítottunk félmillió agresszív, erőszakos, határsértő migránst.

A tárcavezető leszögezte, hogy ez a jövőben is így lesz: Magyarország befogad mindenkit, aki a szomszédban dúló háború elől menekül, de megállít mindenkit, aki illegálisan, a törvényekre fittyet hányva akar betörni az ország területére.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Forrás: Facebook/Szijjártó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.