A családtagok megfigyelésére buzdít az FBI

A Szövetségi Nyomozó Iroda szerint a hozzátartozók látják a legjobban a szélsőséges jeleket.

Magyar Nemzet
Forrás: New York Post2021. 07. 13. 16:01
null
Potenciálisan precedens nélküli akcióról számolt be az FBI, bírói végzés segítségével engedélyt kapott az olyan egyesült államokbeli Microsoft Exchange levelezőszerverek meghackelésére, amelyeken megtalálható a kínai Hafnium csoport által telepített hátsó kapu. Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy tartsák szemmel a családtagjaikat és barátaikat, hogy észrevesznek-e valamilyen szélsőséges megnyilvánulást a viselkedéseikben – írja a New York Post.

Fotó: Flickr

„A családtagok gyakran a legjobb helyzetben vannak abban az értelemben, hogy észrevegyék a hozzátartozóikon az erőszakos viselkedésre utaló jeleket” – írja a Twitteren az FBI. A Szövetségi Nyomozó Iroda a lakosság segítségét kérte a szélsőséges esetek megelőzésében és arra szólított fel, hogy ha valaki gyanús viselkedést lát valamelyik családtagján vagy barátján, azt jelezze nekik.

  A Twitteren többen is hozzászóltak a bejegyzéshez, azzal vádolva az FBI-t, hogy az amerikaiakat egymás ellen uszítja.

Kubában és Kínában is arra kérik a gyerekeket, hogy kémkedjenek a szüleikről

– hívta fel a figyelmet Ted Cruz republikánus szenátor. Ifjabb Donald Trump bejegyzésében pedig úgy fogalmazott: „Az FBI azt akarja, hogy kémkedjünk a családunk ellen, de egyáltalán nem aggódik az országban történt garázdaságok, gyilkosságok miatt.”

Az üzletember hozzátette: a szelfiző nagymamákat veszik célba, de azokat nem figyelik, akik „bombákat helyeznek az RNC-be”, utalva arra, hogy korábban az orosz külföldi hírszerzéshez köthető hekkercsoport megtámadta a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) számítógépes rendszereinek szolgáltatóját, de nem fért hozzá adatokhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.