A fal adja a másikat a szlovén Mladinának

A Demokracija már csak ilyen.

Nagy Árpád
2019. 04. 11. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyalázatos provokációt követett el a szlovén ultraliberális Mladina lap, amely címlapján náci karlendítéssel ábrázolta Orbán Viktort egy módosított magyar zászló mellett.

A magyar külügy tette dolgát, jegyzéket juttatott el a szlovén illetékesekhez, amelyben jelezte, hogy Magyarország számára, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök képvisel, ez már nem tartozik bele a szólás szabadságának a kereteibe. Az eseményt követően alattomos, kárörvendő cikkek százai lepték el a hazai balliberális médiát, többek között idézve a Mladinát, amely szerint „a szlovén minisztérium kiállt a sajtó- és szólásszabadság mellett...”

Nos, nézzünk a körmére annak, aki jelenleg a szlovén kormányt vezeti, és akinek nevét lehet, még Szlovéniában sem ismeri mindenki, Magyarországon meg végképp. Az illetőt Marjan Šarecnek hívják. Idézzünk tőle: „Igaz, hogy a média és a szólásszabadság a demokrácia alapja, de ez nem jelenti azt, hogy korlátlanok.”

Ezt a kijelentést persze nem az adott ügy kapcsán mondta, hanem a homofóbiával és rasszizmussal kapcsolatban követte el, egyben toleranciára szólított fel. Ezek szerint a média és a szólásszabadság korlátos, ha homoszexualitásról, vagy rasszizmusról van szó, az viszont a szlovén adminisztráció szerint teljesen rendben van, ha a magyar nemzeti jelképeket és Magyarországot, az azt képviselő miniszterelnökünket gyalázzák.

Közben pedig megjelent egy (szintén?) „vicces” ellenkarikatúra is a Demokracija nevű konzervatív lapban, kimondottan a tolerancia és elfogadás jegyében.

„Kdo so resnični fašísti?” – kik a valódi fasiszták? (Forrás: demokratija.si)

Hogy olvasóink is értsék, a képen középen a vörös csillagos zászló alatt a szemüveges úr, a tolerancia bajnoka, aki szerint a szólás és média szabadsága nem korlátlan – illetve, úgy tűnik, bizonyos esetekben mégis korlátlan –, azaz Marjan Šarec szlovén kormányfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.