Az amerikai és az orosz külügyminiszter pénteken New Yorkban találkozik

Forrás: MTI2019. 09. 23. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai és az orosz külügyminiszter pénteken készül találkozni New Yorkban az ENSZ-Közgyűlés 74. ülésszakának a helyszínén – jelentette be vasárnap az amerikai külügyminisztérium.

Mike Pompeo és Szergej Lavrov pénteken, helyi idő szerint 10 óra 30 perckor (magyar idő szerint 16.30-kor) tervez közös asztalhoz ülni, e találkozó napirendjéről „később adnak információt” – idézte a TASZSZ az egyik magas rangú amerikai külügyi tisztségviselőnek az erről szóló vasárnapi sajtótájékoztatón elhangzott szavait.

A két ország diplomáciájának vezetői legutóbb májusban találkoztak az oroszországi Szocsiban, ahol a kétoldalú kapcsolatokat javító lépésekről állapodtak meg. Az akkori közös sajtótájékoztatón Lavrov bejelentette: a felek egyetértettek abban, hogy helyre kell állítani a kétoldalú kommunikáció csatornáit. Pompeo azon a tájékoztatón kijelentette: az Egyesült Államok mindent megtesz az amerikai-orosz kapcsolatok javítása érdekében. „Javítani akarjuk az országaink közötti viszonyt, ez mindkét nép érdekét szolgálja majd” – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.