Az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította a kezdeményezést a halálbüntetés visszaállítására

Forrás: MTI2019. 12. 07. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította helyi idő szerint péntek este a kormány kezdeményezését a halálbüntetés szövetségi szintű visszaállítására.

Szeptember elején vált ismertté, hogy a Fehér Ház halálbüntetést javasol a tömegmészárlások elkövetői számára. Donald Trump elnök mindig is a halálbüntetés híve volt. William Barr igazságügyi miniszter törvényjavaslat-csomagot készített elő már július óta a fegyvervásárlás és a fegyvertartás körülményeinek szigorítására és a tömegmészárlások elkövetőinek büntetési tételeire. Ennek részeként írták volna elő szövetségi szinten a halálbüntetés alkalmazását.

Szövetségi szinten 16 éve nincs halálbüntetés az Egyesült Államokban, az államok maguk határoznak arról, hogy saját igazságügyi rendszerükben alkalmazzák-e ezt. Mintegy 20 állam betiltotta a büntetést, mások moratóriumot vezettek be ellene.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.