Az ENSZ szerepe a terror legyőzésében

Magyar Nemzet
2020. 02. 12. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tarthatatlan, hogy a terrorellenes küzdelem nem része az ENSZ költségvetésének, miközben a világszervezet olyan ügyekre pazarolja a pénzét, amelyek veszélyesek az egész világra nézve, ilyen a migráció elősegítése – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bécsben egy terrorizmusellenes konferencián elmondott felszólalásában, amelyről az MTI közölt jelentést. A migráció folyamatos elősegítése, a világ egyik legpozitívabb jelenségeként való beállítása nagyon komoly veszélyt hoz az egész emberiségre – tette hozzá.

Közölte: az ENSZ globális migrációs csomagja biztatás az embereknek arra, hogy keljenek útra, és óriási veszély azokra a térségekre és országokra nézve, amelyeken keresztülhaladnak és ahová a népvándorlás irányulni fog és már irányul is. – Ezért felszólítjuk az ENSZ-t, hogy a terrorellenes küzdelmet tegye bele a költségvetésébe, költsön többet a globális terrorellenes küzdelemre és kevesebbet a migráció elősegítésére, mert ez szolgálja a világ minden lakójának érdekét – mondta a miniszter azon a konferencián, amelyet az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és Svájc rendezett meg, és amely összefoglalója több EBESZ-tagországbeli regionális értekezletnek.

– 2015 után a tömeges illegális migráció erősödésével párhuzamosan több mint harminc olyan komoly terrortámadást kellett elszenvednünk Euró­pában, amelyeket migrációs hátterű személyek követtek el – emlékeztetett Szijjártó Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.