Exkluzív: Az Európai Néppárt egyelőre nem szavaz a Fideszről

Szeptember 28-án tartja az Európai Néppárt (EPP) döntéshozó testülete, a politikai közgyűlés a következő ülését.

2020. 09. 07. 19:03
null
Helsinki, 2018. november 7. A magyar küldöttek helye az Európai Néppárt kongresszusán Helsinkiben a Messukeskus Kongresszusi Központban 2018. november 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 28-án tartja az Európai Néppárt (EPP) döntéshozó testülete, a politikai közgyűlés a következő ülését. A napirenden nem szerepel a Fidesz néppárti tagságáról szóló szavazás – tudta meg a Magyar Nemzet. Az EPP elnöksége hétfő este döntött róla, hogy a járványhelyzet miatt online tartja az egyébként több száz delegáltat összehívó ülést, illetve annak főbb tárgyalási pontjairól is ekkor határozott.

Lapunk a múlt héten már beharangozta: bár a legnagyobb európai pártcsalád számára fontos, hogy rendezze a kapcsolatot Budapesttel, a jelenlegi gazdasági és politikai helyzetben ennél sürgetőbb feladatok is vannak. A koronavírus miatt ráadásul csak virtuális néppárti ülésről lehet szó. Ahogy azt egy kormánypárti forrás korábban figyelmünkbe ajánlotta: fő szabály, hogy a politikailag fontos döntések – mint amilyen a magyarügy is – személyes jelenlétet igényelnek.

A nagyobbik kormánypárt EPP-n belüli tagsága 2019 márciusa óta van felfüggesztve. A Néppárt európai parlamenti frakciójában viszont zavartalan a kormánypártok működése. Korábban néppárti berkekben többen is a szeptemberi közgyűlést nevezték meg a Fidesz tagságáról szóló szavazás potenciális időpontjaként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.