Az Iszlám Állam reklámarcai jöhetnek velünk szembe

A félelem nem alaptalan.

2019. 07. 31. 9:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő döntésről számolt be a The Daily Telegraph. Soha nem hozható nyilvánosságra annak a brit fiatalnak a személyazonossága, akit 2015-ben, 15 éves korában életfogytig tartó börtönre ítéltek terrorcselekmények előkészítésének vádjával.

Méghozzá azzal a nem mindennapi indokkal, hogy a fiatalember ne válhasson az Iszlám Állam dzsihadista szervezet „reklámarcává”.

A fiú ugyanis a terrorszervezet online fórumokon terjesztett propagandájának hatására kezdett hozzá az általa kitervelt terrorcselekmény előkészítéséhez.

A terroristajelöltet 2015 áprilisában vették őrizetbe azzal a váddal, hogy terrortámadást szervezett az ausztráliai ANZAC-nap emlékrendezvényeinek részvevői ellen.

Ez a döntés annak fényében érdekes, hogy továbbra is bizonytalan a sorsa gyerekek ezreinek, akik korábban az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet „kalifátusának” a fennhatósága alatt éltek Szíria vagy Irak területén.

Sokuk szülei nyugati ország állampolgárai, ám a külföldi kormányok nagy része nem hajlandó visszafogadni a családokat.

A félelmük érthető, hiszen a propaganda és az átélt traumák hatására a gyerekek nagyon könnyen válhatnak potenciális veszélyforrássá, illetve két lábon járó „reklámarcává” az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.