Büntetést hozott a spanyol vakcinabotrány

Megvonja a második adag vakcinát a magukat soron kívül beoltató polgármesterektől Valencia vezetője.

2021. 01. 21. 22:34
Puig, Ximo
Valencia, 2019. június 16. Ximo Puig, a valenciai regionális kormány elnöke (k) leteszi hivatali esküjét a parlamentben a kelet-spanyolországi városban 2019. június 16-án. MTI/EPA-EFE/Kai Försterling Fotó: MTI/EPA-EFE/Kai Försterling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvonja a második adag vakcinát a magukat soron kívül beoltató polgármesterektől Valencia (Spanyolország) regionális kormányának elnöke. Ximo Puig, a kelet-spanyol régió kormánypárti vezetője csütörtökön bejelentette: a vakcinabotrányban érintett vezetők közül senki sem kaphatja meg a koronavírus elleni oltóanyag második dózisát. Úgy fogalmazott: „inkább feláldoz néhány vakcinát az első adag szállítmányból”, de példát akar statuálni, hogy a jövőben senki ne próbálja meg kikerülni az oltási tervet.

Ximo Puig, a valenciai regionális kormány elnöke (k) leteszi hivatali esküjét a parlamentben a kelet-spanyolországi városban
Fotó: MTI/EPA-EFE/Kai Försterling

Spanyolországban a napokban robbant ki botrány abból, hogy kiderült: több polgármester és egészségügyi tanácsnok, pozíciójával visszaélve soron kívül kérte a covid-19 elleni oltást. Murcia egészségügyi tanácsnoka szerdán lemondott emiatt posztjáról, őt két másik köztisztviselő követte, a valenciai Rafelbunyol polgármestere pedig maga utasította vissza a második vakcinát. A többi vezető egyelőre nem mondott le. Csütörtökön tovább bővült az érintettek köre Ceuta egészségügyi tanácsnokával és Molina del Segura (Murcia) polgármesterével. Előbbi azzal védekezett, hogy „szakértő kollégái” nyomására oltatta be magát. A botrányban kormánypárti és ellenzéki vezetők egyaránt érintettek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.