Donald Trump Chad Wolfot jelöli a belbiztonsági tárca ügyvezető miniszterének

Az amerikai elnök pénteki sajtóértekezletén megerősítette a sajtó korábbi értesülését. Az új ügyvezető egy eddig kevéssé ismert tisztségviselője a tárcának.

Forrás: MTI2019. 11. 02. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnök megerősítette pénteki sajtóértekezletén azt a sajtóértesülést, miszerint Chad Wolf államtitkárt jelöli a belbiztonsági tárca ügyvezető miniszterének a hamarosan távozó Kevin McAleenan helyére.

Az elnök szigorú bevándorlási politikáját végrehajtani hivatott minisztériumtól sok vezető beosztású tisztségviselő távozott az utóbbi hónapokban, ami megnehezítette Trump számára, hogy végleges minisztert nevezzen ki – véli a Reuters hírügynökség.

McAleenan is csak ügyvezető volt, Wolf pedig egy kevéssé ismert tisztségviselője a tárcának. Wolfot a képviselőház belbiztonsági bizottságának demokrata párti vezetője, Bennie Thompson tapasztalatlannak tartja.

Sok republikánus párti pedig, aki a szigorú bevándorlási politika híve, nem tartja elég határozottnak őt, más, szigorúbbnak tartott vezető tisztségviselők jelölését szorgalmazzák helyette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.