Hasznos idiótákkal bomlasztanak a balszélen

Gondosan felépített vértanú-narratíva és mesterséges népmanipuláció az a jelenség, amely a sajnálatos rendőri túlkapás során életét vesztő George Floyd halálát követően Franciaországot is lángra robbantotta, a globalizált világ számos országához ­hasonlóan – fogalmazott lapunknak Almássy Ferenc, a Visegrad Post főszerkesztője. A Párizsban nevelkedett, de Magyarországon élő és hazánkat az európai értékek utolsó bástyájának tartó újságíró szerint a Black Lives Matter mozgalom mögött álló érdekcsoportok a járvány, illetve a korlátozások alatt felgyülemlett társadalmi feszültséget kihasználva árasztják el az utcákat szoborrongáló, a múltat eltörölni kívánó hasznos idiótákkal.

2020. 06. 20. 10:34
Protest against police brutality in Paris
Tüntetők a párizsi Köztársaság téren George Floyd halála után. Eltörölnék a történelmet is Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy már meglévő társadalmi feszültséget robbantott be az Egyesült Államokból induló Black Lives Matter (A fekete életek számítanak, BLM) mozgalom Franciaországban – mondta a Magyar Nemzetnek Almássy Ferenc (kis képünkön), aki szerint a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban bevezetett intézkedések megágyaztak a szélsőséges indulatoknak.

A közép-európai országok eseményeit és perspektíváját a Nyugat számára emészthetővé tenni hivatott, francia nyelvű Visegrad Post főszerkesztője emlékeztet: Magyarországgal ellentétben Franciaországban nem kijárási korlátozások, hanem annál jóval szigorúbb kijárási tilalom volt érvényben három hónapon át. – Abszurd és erőszakos politikát vezettek be Franciaországban. Nem egyszeri eset volt, hogy a kijárási tilalom ideje alatt a tengerparton vagy az erdőben egyedül sétáló francia állampolgárokat helikopterekkel vagy motorokkal „vadászták le” – mondja a magyar származású, de Franciaországban felnőtt újságíró.

Almássy úgy fogalmazott: egyfajta társadalmi pszichózis alakult ki, miközben párhuzamosan folyamatosak voltak a zavargások több olyan külvárosi negyedben is, ahol nulla százalék körüli az európai származásúak aránya. – Sorban büntették az embereket a kijárási tilalom megszegése miatt; több jogász már az intézkedések alkotmányellenessége miatt tiltakozott. Miközben azonban repedezett a francia jogállamiság az állampolgári jogok helyzete miatt, a hatóságok szemrebbenés nélkül tolerálták a bevándorlók lakta negyedekben zajló őrületet – fűzte hozzá.

Már népességcseréről beszélünk

Rámutatott: esetükben nem migránsokról van szó, legalábbis abban az értelemben nem, hogy ezek az emberek nem az elmúlt évek menekülthullámaival érkeztek. – Második, harmadik vagy akár negyedik generációs bevándorlók ők, ami arra is rávilágít, mennyivel mélyebb a gond, mint amire a mostani migráció körüli társadalmi diskurzus következtetni enged – így Almássy, aki emlékeztet: a Párizst is magában foglaló, vele azonos nevű 12 milliós megyében 2017-ben az újszülöttek 75 százaléka nem európai származású volt. – Mindenki gondolja át, ezek a számok mit jelentenek majd húsz év múlva, amikor már a nagykorú szavazópolgárokról beszélünk. Itt már nem érdemes asszimilációról, integrációról vagy rasszizmusról beszélni. Vitathatatlanul népességcseréről van szó, a folyamat békés kimenetelére pedig semmi esély – mondta.

Almássy Ferenc megemlíti a 2016-ban – George Floydhoz hasonlóan – rendőri túlkapás során meghalt Adama Traorét, akinek nevére hivatkozva a radikális baloldal Franciaországba is behozta az amerikai utcai háborút. – Ez nem más, mint gondosan felépített vértanú-narratíva, mesterséges népmanipuláció, amely ügyesen kihasználja a járvány, illetve a korlátozások alatt felgyülemlett társadalmi feszültséget – mutat rá az újságíró. A Traoré család néhány éve nagyon aktívan mozog a civil szférában, és bizonyítottan több szálon, illetve több, a családot támogató és segítő civil szervezeten keresztül is kötődik Soros György amerikai milliárdoshoz.

– Amolyan hasznos idióták, akiknek családi drámája tökéletes lehetőséget kínál a társadalmi indulatok politikai motivációk mentén történő gerjesztésére – fogalmaz Almássy. Mint mondja, a családot támogató civil szervezetek vezényelték az elmúlt hetekben folyamatossá váló, csak a fővárosban húszezres tömegeket megmozgató tüntetéseket, amelyek mára országossá nőttek. E családnak megvan a maga személyes és valós tragédiája, ezt azonban kihasználják, méghozzá politikai célokra – noha az sem mellékes, hogy szinte az egész család bűnözőkből áll.

Tüntetők a párizsi Köztársaság téren George Floyd halála után. Eltörölnék a történelmet is
Fotó: Reuters

Gyűlöletet keltenek a párizsi elit ellen

Franciaország még a sárgamellényesek elleni erőszakos fellépéseket sem tudta kiheverni, amikor rárakódott az erőszakos válságkezelés és az azzal párhuzamos hazugsághullám, amellyel Emmanuel Macron elnök a járványra adott, kezdetben rossz döntéseket próbálta leplezni. – A folyamatosan elfojtott indulatok olyan gyűlöletet keltettek a párizsi elit ellen, amelyre csak a francia történelem legsötétebb óráiban volt korábban példa. Az erőszak úrrá lett a globalizált társadalmakon. Az Egyesült Államokban szobrokat döntenek le és könyveket égetnek, ami nekem a fasiszták, a bolsevikok vagy épp a tálibok uralmának legsötétebb óráit juttatja eszembe – fogalmaz az újságíró, aki szerint Franciaországban ugyan egyelőre még nem olyan súlyos a helyzet, mint a tengerentúlon, de ugyanazon az úton halad. A BLM mozgalom nevében utcára vonuló tízezrek is a történelmet és a múltat eltörölni akaró hasznos idióták, akik azt hiszik, a rendszer ellen küzdenek, miközben a legnagyobb multivállalatok találhatók meg a támogatóik között.

Puskaporos hordó

Macron elnök régi trükkje, hogy mindig valami újat jelent be, hogy aztán folytathasson mindent a szokásos mederben. Az államfő legfőbb stratégiája a kezdetek óta a privatizációra épül.

– Az megy most Franciaországban, ami Magyarországon az 1990-es években. Ennek eredménye, hogy az 1940-es évek óta először kezdenek elszegényedni az emberek – mutatott rá Almássy, aki szerint ezen folyamatoknak volt az első szikrája a sárgamellényes- mozgalom, Franciaország pedig mostanra puskaporos hordóvá vált, ami bármikor robbanhat. – Sosem éreztem olyan erős aggodalmat Franciaország miatt, mint napjaink­ban. Nagyon sok nyugtalanító jel volt az elmúlt évtizedben, hogy rossz irányba mennek a dolgok, de nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan eljutunk arra a szintre, hogy már a szeretteim életét féltem – fogalmaz.

Mint mondja, ha továbbra is mindenki behódol a nemzeteket bomlasztó, a múlt eltörlésének igényével fellépő baloldalnak, akkor generációja unokáinak, de talán már a gyermekeinek sem jut semmi az európai nemzetekből. Arra ugyanis a történelem szolgált már néhány példával, hogy amikor radikális változások történnek Franciaországban, az előbb-utóbb minket is érint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.