Hazugsajtó? Á dehogy, megvan a magyarázat

Kis abszurd Németországból.

2019. 08. 06. 15:10
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bestiális gyilkosságok sokkolták a német közvéleményt az elmúlt héten. Előbb Frankfurtban lökte vonat alá anyát és nyolc éves fiát – utóbbit megölve – egy eritreai migráns, majd Stuttgartban fényes nappal, a nyílt utcán végezte ki egy jordániai palesztin férfi (aki a kedvezőbb szociális juttatások miatt szírnek hazudta magát). A két hír, közte az utóbb eset is bejárta a teljes világsajtót, mindenütt kiemelten tálalták a történteket.

Ki nem találnák, hol nem foglalkoztak vele. A német közszolgálati médiában, sem az ARD, sem a ZDF műsoraiban nem tűnt fel.

A német Stern magazin végül kérdéssel fordult az ARD televíziós csatornához, hogy ha a New York Times is nagy terjedelemben számolt be a brutális gyilkosságról, melyről sokkoló videófelvételek keringenek az interneten, akkor a német közszolgálat miért nem tájékoztatta nézőit minderről.

És megjött a válasz! Mivel a hatóságok szerint ez egy személyes indíttatású bűncselekmény volt, így nincs „össztársadalmi relevanciája” annak, hogy járókelők tucatjai szeme előtt talpig véresen, egy karddal levágja embertársa kezét, és halálra szurkálja őt a magát szírnek hazudó 28 éves férfi, ezért azzal szerintük nem is kell foglalkozni.

Szép válasz. Talán emlékszünk még rá, 2015 legcsúnyább német szava a Lügenpresse (hazugsajtó) volt. Egy évre rá érkezett a beismerés, hogy migrációs ügyben bizony a fősodratú német sajtó is Lügenpresseként viselkedett.

És akkor tegyük hozzá mindehhez azokat a szélsőségesen manipulatív és hazug anyagokat, amelyeket különösen a migrációs válság kapcsán ontanak magukból ezek a sajtótermékek Magyarországról, vagy Orbán Viktorról.

Éppen ma, kedden este tervezik az újabb nagyszabású „riportot” a magyar migrációs politikáról bemutatni.

Már előre izgulunk, vajon milyen „tényfeltáró” anyagot sikerült megint kiizzadniuk magukból. Valószínűleg pont annyira hiteleset, mint ahogy a stuttgarti gyilkosságot kezelték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.