Hétfőn több mint 15 ezer ember nyújtott be munkanélküli segélykérelmet Ausztriában

Hétfőn 16 ezer új munkanélküliségi segélykérelmet regisztrált az osztrák munkaügyi hivatali szolgáltatásokat is ellátó Arbeitsmarktservice (AMS) munkaközvetítő szervezetnél.

Forrás: MTI2020. 03. 17. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johannes Kopf, az AMS igazgatója az Ö1 tévécsatorna Morgenjournal reggeli magazinjában elmondta, hogy csak hétfőn 16 ezer új munkanélküli segélykérelmet nyújtottak be a hivatalnál. Emellett hétfőn egyetlen egy új munkába lépés nem volt. „Nagyon kemény hétre számítunk” – fogalmazott. Az AMS várakozásai szerint ezrével fogják elveszíteni munkájukat az emberek.

A reggeli magazinműsorban az igazgató méltatta ugyanakkor a részmunkaidős foglalkoztatás szabályainak rugalmasabbá tételét. Véleménye szerint a kormány által a részmunkaidős foglalkoztatás támogatására elkülönített 400 millió euró három hónapig fog kitartani. Amennyiben a krízis tovább húzódik, a kormány minden bizonnyal további forrásokat szabadít fel a foglalkoztatás támogatására.

A munkanélküli segélykérelmek számának megnövekedését a síszezonnak a megszokottnál egy hónappal korábbi befejeződésének tulajdonította az AMS igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.