Hidvéghi Balázs: Változatlan és határozott a magyar migrációs álláspont

Hidvéghi Balázs szerint üdvözlendő, hogy Brüsszel látja az elmúlt évek kudarcos migrációs politikáját. A Fidesz EP-képviselője az Európai Bizottság friss migrációs csomagjával kapcsolatosan összegezte a magyar álláspontot, miszerint erős külső határvédelemre van szükség, fokozni kell az együttműködést a származási országokkal, illetve nem a bajt kell Európába hozni, hanem helyben kell segíteni.

2020. 09. 23. 17:58
null
Hidvéghi Balázs, a Fidesz képviselője az Európai Parlamentben. Fotó: Fred MARVAUX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Bizottság migrációs javaslatcsomagjának a részleteit még tanulmányozni kell, de annyi bizonyos, hogy a magyar álláspont 2015 óta határozott, egyértelmű és változatlan: mi nem kérünk a bevándorlásból. Ezt a magyar emberek többször is világossá tették. Nem akarják azt, hogy Magyarország bevándorlóország legyen

– nyilatkozta Hidvéghi Balázs Brüsszelben újságíróknak, köztünk lapunknak a szerdán meghirdetett uniós bevándorlásügyi reformmal összefüggésben. Az európai parlamenti képviselő egyúttal arra emlékeztetett: Brüsszel az elmúlt években nem volt képes megállítani a migrációt, nem védte meg az unió külső határait, és nem küldte vissza azokat, akik illegálisan érkeztek Európába. – Ehelyett a kötelező betelepítéssel, kvótával akarta a tagállamokra erőszakolni a határokat törvénytelenül átlépőket. Szerintünk egyik tagállamra sem lehet rákényszeríteni a bevándorlást akkor, ha annak polgárai ezt nem akarják – mondta a politikus, azt hangoztatva, hogy a kötelező betelepítés kapcsán hazánk támogatja az osztrák álláspontot, miszerint szó sem lehet a kötelező migránskvótákról.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenárisán. Forrás: Európai Parlament

 

Hidvéghi Balázs véleménye szerint erős külső határvédelemre van szükség Európában, Magyarország a déli határ védelmével e téren pedig már példát mutatott. – Brüsszelre vár a feladat, hogy értékelje azokat az erőfeszítéseket, amelyet Magyarország megtett az elmúlt években. Korábban kifejeztük, hogy hozzá kellene járulni a határvédelem magyar költségeihez, hiszen óriási összegről van szó – húzta alá. Egy másik szempontként említette, hogy erősíteni kell a származási államokkal való együttműködést. – Nem a bajt kell Európába hozni, hanem ott kell segíteni, ahol a baj van. Hazánk ebben is élen jár, erről szól a Hungary Helps program – fogalmazott, azt is hozzátéve: azokat, akiknek nincs joguk az EU területén lenni, vissza kell vinni oda, ahonnan érkeztek. Magyarország ebben is kész segítséget nyújtani.

A Fidesz EP-képviselője szerint mindenképp üdvözlendő, hogy az Európai Bizottság is látja az elmúlt évek kudarcos migrációs politikáját. – A javaslatokat ugyanakkor még meg kell tárgyalni, fontosak a részletkérdések. Ha az EU képes lesz arra, hogy figyelembe vegye a különböző tagállamok különböző véleményét a migráció kérdésében, minden bizonnyal közelebb tud jutni a közös megoldáshoz – összegezte Hidvéghi Balázs.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.