Isten, áldd meg a magyart!

Ja bocs, Szlovákiában nem.

2019. 04. 04. 14:07
null
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Képzeljünk el egy s‭zombat délutáni idillt egy cseppnyi európai országban, nevezzük Szlovákiának. Megvolt az ebéd, egy sör mellett nézi a DAC-Slovan meccset két SNS-képviselő, és elégedetten figyelik, ahogy a magyarok hazai pályán kikapnak legfőbb riválisuktól.

Egy aprócska dolog azonban nem hagyja őket nyugodni:

- Miért van tele a stadion, ha még nyerni is képtelenek? Hát vegyük el a kedvüket! – csaptak egyszerre az asztalra.

- Csináljunk belőlük egy szürke, csendes kis társaságot!

- Mire gondoltál, Dušan?

- Vegyük el mondjuk a zászlóikat!

Hőseink léptek is az ügyben és a sporttörvénnyel kitiltatták más ország lobogóit a szlovákiai stadionokból.

Valamivel azonban nem számoltak: a felvidéki magyar szurkolókat keményebb fából faragták ennél. A büntetések sem szegték kedvüket, egy apró csellel kiküszöbölték ezt a „kis kellemetlenséget”.

- Ha a zászlókat már elintéztük, mi fájhat még jobban, mivel próbálkozzunk még?

Végül kiötlötték. Nem szeretnék, ha Isten megáldaná a magyart. Legalábbis Szlovákiában nem.

Szóltak kedves barátaiknak, a szlovák-magyar kapcsolatoknál már csak a felvidéki magyarok jogaiért kiválóbban kardoskodó Hidasoknak is (Most-Híd vegyespárt), segítsenek be néhány szavazattal. Természetesen ők sem mondhattak ellent, végső soron mi is szolgálja jobban egy nemzeti kisebbség érdekeit annál, ha elveszik jelképeit?

Jól értették, betiltották a Himnuszt. (Nem csak a magyart, de azért érezzük a törődést). A törvénymódosítás kimondja, ezután más ország állami himnuszát csak(!) akkor játsszák vagy éneklik, ha jelen van az illető ország hivatalos küldöttsége. A törvény megszegését akár 7 ezer eurós büntetés követheti. Egészen baráti ár, nemde?

Képzeljünk el egy karácsonyi istentiszteletet egy kis felvidéki faluban, amint a magyar himnusz eléneklése után felpattan egy, a szlovák törvényeket vérrel-verejtékkel védő (beépített) honfi, a templomban Orbán Viktort, esetleg Szijjártó Pétert keresve.

A himnuszgyilkos törvényt az államfő még megvétózhatja, ettől függetlenül annak megszavazása, a szégyen, a szlovák parlamenten, benne Bugár Béla pártján, a Most-Hídon rajtaragad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.