Donald Trump főtanácsadójával egyeztetett Szijjártó Péter

Magyarország továbbra is érdekelt a közel-keleti béketerv sikerében – mondta a miniszter Jared Kushnernek.

Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official2020. 06. 10. 17:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán számolt be róla, hogy telefonon egyeztetett Jared Kushnerrel, Donald Trump amerikai elnök közel-keleti főtanácsadójával.

A magyar diplomácia vezetője és az amerikai főtanácsadó kölcsönösen tájékoztatták egymást a koronavírus elleni küzdelemben elért eredményekről, és elismerésüket fejezték ki a megtett erőfeszítések miatt.

Egyeztettek az Izraellel kapcsolatos nemzetközi politikai folyamatokról, valamint a közel-keleti béketerv állásáról.

Szijjártó Péter biztosította tárgyalópartnerét arról, hogy Magyarország továbbra is érdekelt az általa felvázolt terv sikerében, hiszen az reális esélyt ad arra, hogy végre béke, biztonság és fejlődés legyen a közel-keleti térségben.

Magyarország szövetségesként tekint Izraelre, ezért mindig is elleneztük és ellenezni is fogjuk az Izraellel szembeni egyoldalú, tisztességtelen nemzetközi politikai megközelítéseket – szögezte le a Facebookon a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.