Keréknyomot hagyott a genderzebrán, most nyomoznak ellene

Valaki a kikanyarodásnál keréknyomot hagyott a frissen átadott, szivárványszínű genderátkelőhelyen, a rendőrség pedig a tettes után kutat a gyűlöletteljes cselekedet miatt.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 11. 16:14
null
Forrás: v4na.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vancouverben nem akad sok dolga a rendőrségnek – legalábbis úgy tűnhet, mivel jelenleg egy genderátkelőhely ügyében nyomoznak. Nemrég a városban átadtak egy pride-os, szivárványszínű gyalogosátkelőt a rendőrség közreműködésével, amelyen most egy keréknyom látható.

Fotó: V4na.com

A rendőrség szerint a sofőr direkt hagyta ott a fekete keréknyomot az átkelőn, ezzel megrongálva azt – ezért most „gyűlöletteljes gesztus” miatt nyomoznak az esetben. Az incidensről egy utcai kamera felvételt is készített, most az alapján próbálják beazonosítani a járművet és annak tulajdonosát.

A videón egyébként az látszik, ahogy az átkelőnél fordul ki az útra az autó, de nem tűnik direkt rongálásnak, az esetet mégis felkapták a városban.

A szivárványszínű átkelőt június 30-án adták át Vancouverben a rendőrök, és éppen az állomásuk előtt található. Bár úgy tűnhet, a rendőrség felettébb be- és elfogadó, a város lakói mégsem voltak annyira elégedettek velük, mivel néhány héttel ezelőtt, amikor egész Amerikában elkezdődött a kampány a rendőrség támogatásának megvonására, Vancouver lakosai is az utcára vonultak.

Az emberek a Black Lives Matter-tüntetések égisze alatt petíciókat és online kampányokat is indítottak a céljuk elérésére. Meenakshi Mannoe szociális munkás szerint a vancouveri lakók nem érzik védettnek magukat a rendőrök által, sőt inkább túl soknak érzik a rendőrséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.