Kézigránáttal rohant be egy férfi a kijevi kormány épületébe + videó

A veterán férfi kézigránáttal a kezében azt mondta, nem hagyja el élve az épületet.

Forrás: MTI2021. 08. 04. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kézigránáttal ment be egy férfi Kijevben a kormány székházába szerdán, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja, de a rendőrök rövid idő alatt őrizetbe vették. A jelentések alapján a férfit sikerült a rendőröknek rábeszélniük, hogy adja meg magát. Állítólag bocsánatot kért a tettéért. Szintén sajtóértesülések szerint egy harci gránát volt nála. Az Unian hírügynökség azt írta, hogy a férfit Volodimir Prohnicsnak hívják, veterán, aki a Donyec-medencei fegyveres konfliktusban vett részt, jelenleg vállalkozó a Kijev megyei Irpicsben, autószereléssel foglalkozik. Ihor Klimenko országos rendőrfőnök újságíróknak megerősítette, hogy a férfi veterán, aki kétszer is megsebesült a harcokban, koponya- és agysérülést is szenvedett. Klimenko szavai szerint ez egy nem szokványos eset.

– A férfi a tettét „életkörülményei miatt” követte el

– mondta tájékoztatóján a rendőrfőnök. Mindazonáltal közölte, hogy négy vádpontban indítanak eljárást ellene, melyek alapján akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. Az Unian szerint a férfit várhatóan már csütörtökön bíróság elé állítják, és döntenek fogva tartásának mikéntjéről.

Az incidensről elsőként közösségi portálok adtak hírt. A közzétett videófelvételen a férfi a zsebéből elővett egy gránátot, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja. Azt is mondta, hogy élve nem hagyja el az épületet. A kormányépületnek a nyilvános fogadórészébe ment be, ahová bárki számára szabad a bejárás. Ide legtöbbször hivatalos leveleket átadni járnak be. Amikor a gránátot elővette, az emberek szabadon ki-be jártak a helyiségben, a kormány pedig a szokott módon készült a szerdai kabinetülésre. A rendőrök nem sokkal később lezárták a környéket, megkezdték a tárgyalást a férfival, és mintegy másfél óra múlva már őrizetbe is vették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.