Kurd állítás szerint amerikai erők tűntek fel a török határ közelében

Kurd állítás szerint amerikai páncélozott katonai járművek tűntek fel csütörtökön a török határ közelében Szíria északkeleti részén, amire nem volt példa azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök október elején bejelentette az amerikai erők kivonását a területről.

Forrás: MTI2019. 10. 31. 19:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők katonai forrásai szerint amerikai őrjáratról lehet szó, amely húsz kilométeres szakaszon teljesít szolgálatot a határtól hat kilométeres mélységben, és úgy tűnik, nem egyszeri alkalommal.

A Reuters brit hírügynökség kérdésére a jelentett csapatmozgásról Myles Caggins ezredes, az Egyesült Államok vezette szíriai koalíció szóvivője azt mondta: „Megkezdtük újrapozícionálni a koalíció csapatait a Szír Demokratikus Erőkkel összehangolva, hogy fokozzuk a biztonságot és felszámoljuk az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet maradványait.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.