Lövések dördültek, két halottja is lehet a lagosi tüntetésnek

Lagosban két hete különösen erőszakos tüntetések zajlanak a rendőri brutalitás ellen.

Forrás: MTI2020. 10. 21. 8:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kijárási tilalom ellenére körülbelül ezer fős tüntetés volt ismét, kedden este a nigériai Lagosban, és egy jogvédő szervezet jelentése szerint több résztvevőt megöltek. Lagos állam kormánya bejelentette: kivizsgáltatja azokat a jelentéseket, amelyek szerint lövések dördültek el a demonstráción.

Kedden 24 órás kijárási tilalmat rendeltek el határozatlan időre az ország kereskedelmi fővárosának számító Lagosban és az azonos nevű államban, ahol csaknem két hete különösen erőszakos tüntetések zajlanak a rendőri brutalitás ellen. Ennek előzménye, hogy felgyújtottak egy rendőrőrsöt a 14 milliós metropoliszban, legalább egy rendőr meghalt, több megsérült.

A szemtanúk beszámolója alapján két embert lőttek le
Fotó: OLUKAYODE JAIYEOLA / AFP / NURPHOTO

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a kedd esti tüntetésen ki használt lőfegyvert, és hány ember halhatott meg. A Reuters hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva azt jelenttette, hogy katonák legalább két embert lelőttek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.