Még egy esélyt kapott Erdoğan jobbkeze

Nem fogadta el Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu belügyminiszter vasárnapi lemondását.

2020. 04. 13. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fogadta el Recep Tayyip Erdoğan török elnök az egyik legfőbb bizalmasaként számontartott Süleyman Soylu belügyminiszter vasárnapi lemondását, amelyet a tárcavezető azt követően nyújtott be, hogy szinte az egész ország káoszba süllyedt a hét végi kijárási tilalom balul elsült kommunikációja miatt. Soylu ugyanis péntek este tíz óra körül tájékoztatta a lakosságot a rendkívül szigorú korlátozásokról, amelynek hatására országszerte százezrek lepték el az utcákat, illetve rohamozták meg az élelmiszerboltokat a koronavírus-járvány veszélye ellenére.

A Hürriyet török kormánypárti napilapban vasárnap megjelent interjújában Soylu arról beszélt, hogy tudomásul vette és elfogadta a bejelentés időzítésével kapcsolatban őt ért bírálatokat. A politikus egyúttal közölte: nem látta előre, hogy ez fog történni, sőt más országok példájából kiindulva olyan esetben számított hasonlókra, ha a tilalomról két-három nappal előre értesítik a lakosságot. – Ezt akartuk elkerülni – hangsúlyozta.

Az elnöki hivatal kommunikációs igazgatósága az MTI szerint azt írta: a belügyminiszter, akit a 2016. júliusi puccskísérletet követően neveztek ki, sikeres munkát végez, amellyel elnyerte a nemzet elismerését. Rámutattak: Soylunak jelentős érdemei vannak a terrorszervezetek törökországi támadási kapacitásának nagyfokú csökkentésében, és a természeti katasztrófák – például földrengések – utáni mentést is mindig kiválóan koordinálta. Az igazgatóság szerint Erdoğan közölte Soyluval: nem találja helyénvalónak a lépését.

Törökországban vasárnap 4789-cel nőtt az új koronavírussal diagnosztizáltak száma, amely így 56 956-ra emelkedett. A halálozások száma 97-tel, 1198-ra nőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.