Meglepő fordulat: a francia belügyminiszter is a rendőrök oldalán tüntet a rendőrök védelmének érdekében

A demonstrációval a fegyveres erők a francia kormánytól követelnek hathatósabb intézkedéseket.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 9:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Franciaországot meglepte belügyminiszterük, Gérard Darmanin bejelentése, mely szerint ő is részt vesz szerdán azon a tüntetésen, amelyet a francia nemzeti rendőrség és csendőrség szakszervezetei hívtak életre. A demonstrációval a fegyveres erők a francia kormánytól követelnek hathatósabb intézkedéseket a rendfenntartó erők védelmének érdekében. A francia belügyminiszter felvonulása a tüntetőkkel azért abszurd, mert ő maga is annak a kormánynak a tagja, amelytől a tüntetők a változást várják. A rendőrségi szakszervezetek képviselői ugyan üdvözölték Darmanin várható jelenlétét, valamint például a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés több képviselőjének a felvonulását is, ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy a rendőrségi tüntetés nem politikai hadszíntér, és az nem változtatható át a pártok és jelöltjeik választási kampányának egyik állomásává. A romló közbiztonság és a francia rendőrök személyes biztonsága ugyanis mára már minden politikai párt legfontosabb kampánytémájává vált, nemcsak a júniusi regionális választások hajrájában, hanem a jövő évi köztársasági elnöki választáshoz vezető úton is.

A szervezők rámutattak arra is, hogy Darmanin jelenléte számukra elfogadható és nem ellentmondásos, ugyanis elismerik a belügyminiszternek a rendfenntartók biztonsága érdekében tett erőfeszítéseit, a rendőrség szerint sokkal inkább az érvényben lévő büntetőjog, azaz a rendőrök életére törő bűnözőkre kiszabott enyhe ítéletek jelentik a súlyos problémát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.