Meglőttek a rendőrök egy migránst Szlovéniában

Lábon lőttek rendőrök egy migránst Szlovéniában, miután ő késsel megsebesített egy helyi taxisofőrt, majd a felszólítás ellenére, hogy adja meg magát, a rendőrökre is rátámadt – közölte a helyi sajtó hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva.

2019. 07. 08. 13:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens megtörténtét később a Nova Gorica-i rendőrség hivatalosan megerősítette.

Az eset vasárnap délután történt a nyugat-szlovéniai Vogrsko településen, az olasz határhoz közel. A taxisofőr jelentette, hogy megtámadták, majd a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy a külföldi állampolgárságú férfi késsel megvágta a nyakát. A támadó még a taxiban ült, amikor a rendőrök felszólították, hogy szálljon ki és adja meg magát. A férfi azonban a késsel a rendőrökre is rátámadt és az egyiket könnyebben megsebesítette. Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, de ez hatástalan volt, ezért a másik rendőr lábon lőtte a támadót.

A meglőtt férfit kórházba szállították, rendőri felügyelet alatt áll, és eljárást indítottak ellene.

Szigorít határvédelmén Szlovénia A rendőrök és katonák számának növelését, további kerítés építését és megfigyelő drónok vásárlását jelentette be Marjan Sarec szlovén kormányfő hétfőn, miután Bostjan Poklukar belügyminiszterrel együtt az ország déli határára látogatott, ahol nőtt az illegális bevándorlás.

Sajtóinformációk szerint egy iráni állampolgárról van szó, aki illegálisan léphette át a határt. A rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy migránsok és embercsempészek közötti vita miatt támadt az iráni a taxisofőrre – írták a lapok nem hivatalos forrás alapján.

Ez a második komolyabb incidens Szlovéniában néhány hónap leforgása alatt. Májusban migránsok elraboltak egy idős férfit, és az autójával Olaszországba szöktek, ahol elfogta őket az olasz rendőrség.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, úgynevezett balkáni migrációs útvonal „lezárása” óta a menedékkérők alternatív útvonalon – Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével – igyekeznek eljutni Nyugat-Európába.

A horvát-szlovén határon mindennaposak a határsértések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.