Megvolt Várhelyi interjúja Von der Leyennel

Ursula Von der Leyen szóvivője arról is beszélt, hogy a további lépésekre még várnunk kell, a Bizottság jelenleg a román és a magyar kormánnyal is egyeztet.

2019. 10. 02. 12:55
VÁRHELYI Olivér; SZIJJÁRTÓ Péter
Brüsszel, 2018. július 16. Az Európai Unió Tanácsa által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetõje (b) az Európai Unió külügyminisztereinek brüsszeli ülésén 22018. július 16-án. (MTI/Az Európai Unió Tanácsa/Mario Salerno) Fotó: Mario Salerno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhelyi Olivér, az új magyar biztosjelölt tegnap találkozott Ursula von der Leyennel, ez volt a hivatalos interjúja a bizottsági elnökkel – tájékoztatta lapunkat Von der Leyen szóvivője, aki arról is beszélt: a további lépésekre még várnunk kell, a Bizottság jelenleg a román és a magyar kormánnyal is egyeztet.

Trócsányi László magyar, illetve Rovana Plumb román biztosjelöltet hétfőn utasította el az Európai Parlament jogi szakbizottsága összeférhetetlenségre hivatkozva.

A meghallgatások időzítése a parlament hatáskörébe tartozik, de itt még egyáltalán nem tartunk – mondta Jens Flosdorff a felvetésünkre, hogy jövő héten meghallgatják-e az EP-ben Várhelyit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.