Rakétatalálat ért egy iskolát Szíriában

Legkevesebb kilenc civil, köztük öt gyerek meghalt Szíria északnyugati részén, a jórészt iszlamisták ellenőrzése alatt álló Idlíb tartományban, amikor a szíriai kormányerők által kilőtt egyik rakéta eltalált egy iskolát – tudatta szerdán egy civil szervezet.

Forrás: MTI2020. 01. 01. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztusban kihirdetett tűzszünet ellenére az elmúlt hetekben ismét fellángolt az erőszak Idlíbben. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű, emigráns szervezet szerint a kormánykatonák föld-föld rakétái egy iskolát és környékét találták el Szarmin térségében, a tartomány keleti részén. Rámi Abdel-Rahman, az OSDH vezetője arról tájékoztatta az AFP francia hírügynökséget, hogy az iskola egy részét belső menekültek fogadására alakították át. A gyerekek mellett két nő is meghalt a rakétatámadásban, 15-en megsebesültek.

Az ENSZ adatai szerint csak decemberben 284 ezer ember vált földönfutóvá a harcok miatt Idlíb tartományban. A világszervezet humanitárius koordinációs hivatala (OCHA) úgy tudja, hogy fogadásukra sok közintézményt, iskolákat, házasságkötő termeket, mecseteket is átalakítottak átmeneti szállássá.

A szíriai konfliktus 2011-es kirobbanása óta 370 ezer ember vesztette életét a közel-keleti országban, és milliók kényszerültek elhagyni otthonaikat. Az OSDH adatai szerint a 2019-ben november végéig 11 215 ember halt meg a szíriai harcokban, ami a legkevesebb a polgárháború kitörése óta egyetlen esztendőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.