Rendkívüli ünnepnapokkal állítaná helyre Nagy-Britannia a turizmust

Nagy-Britanniában már több mint harmincmillió embert oltottak be a koronavírus ellen.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 13:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia turisztikai szakemberei a brit kormánynak rendkívüli ünnepnapok bevezetését javasolják 2021 második felére, hogy a járvány elmúlásával a romokban heverő turizmust a korlátozásokba belefásult, utazni és szórakozni vágyó belföldi turistákkal lendítsék fel.

Nagy-Britanniában már több mint harmincmillió embert oltottak be a koronavírus ellen, ezért a kormány a korlátozások egy részét már eltörölte. A vendéglátó és a turisztikai szektor azonban továbbra is vagy zárva tart, vagy csak részlegesen nyithat ki, ezért a vállalkozások és dolgozóik elesnek majd a tavaszi hónapok hétvégéinek és ünnepeinek a jelentős forgalmától.

Mivel az év második felében alig van ünnepnap a szigetországban, ez az időszak kiválóan alkalmas lenne egy vagy több rendkívüli munkaszüneti nap kiadására, hogy a britek kimozduljanak és költekezzenek.

A Népszerű Turisztikai Látványosságok Szövetségének (ALVA) adatai szerint 2020-ban a szektor hetvenszázalékos visszaesést tapasztalt a látogatók számában az előző évhez képest. A szövetség elnöke szerint a brit turizmusnak legalább másfél évre lesz szüksége ahhoz, hogy talpra álljon, mert kezdetben a szigetország sem – ahogy másik ország sem – számíthat külföldi látogatók érkezésére. A járvány előtt a turizmus Nagy-Britannia ötödik legnagyobb bevételi forrása volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.